Emperyalizm karşıtları kiminle kol kola girer

Dünkü Aydınlık’ta İstanbul Kapalıçarşı esnafından Özcan Bey’in açıklaması vardı. Şöyle diyor:“Emperyalizme karşı kim varsa biz yanındayız. Emperyalizme, doların...

Dünkü Aydınlık’ta İstanbul Kapalıçarşı esnafından Özcan Bey’in açıklaması vardı. Şöyle diyor:

“Emperyalizme karşı kim varsa biz yanındayız. Emperyalizme, doların egemenliğine, İsrail’e karşı kim mücadele ediyorsa, benim görüşümü savunsun savunmasın, ben yanındayım. (...) Siz benimle aynı şeyleri paylaşmak zorunda değilsiniz, ancak ortak payda vatan, millet.”

İşte emperyalizme karşı Türkiye’nin bağımsızlığını ve vatan bütünlüğünü savunan vatandaşın duruşu budur.

KOL KOLA GİRMEZSENİZ...

Bir de şu soruyu soran dostlar var: “Anti-emperyalistler Siyasal İslamla kol kola girebilir mi?”
Kiminle kol kola girileceği, kişisel bir beğeni konusu değildir. Kim emperyalizme karşı duruyorsa, siz zaten O’nunla kol kolasınız. Ancak eğer falan veya filan siyasal eğilimde olanları “kol kola girilemez” sınıflaması içine atmaya kalkarsanız, kendinizi emperyalizme karşı mücadelenin kenarına sürüklersiniz! 
Çünkü sizin beğenmedikleriniz, emperyalizme karşı duruyor. Siz onlarla kol kola girmeyince, emperyalizme karşı mücadelenin başarısını paylaşmaktan vazgeçiyorsunuz! Bu kadar kibirlenmenin bir anlamı yok, bu millet siz olmasanız da emperyalizme karşı mücadeleden zaferle çıkacaktır. Siz ancak o mutluluğu paylaşanların arasında olma kararı verirsiniz. 

AFGAN ŞAHIYLA KOL KOLA GİRENLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar