Eğer Kürdistan kurulursa İsrail İran’ın komşusu olur

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, sözde “Kürdistan’ın bağımsızlığı” için referandumu 25 Eylül 2017 günü yapacaklarını açıkladı. Vatan Partisi...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, sözde “Kürdistan’ın bağımsızlığı” için referandumu 25 Eylül 2017 günü yapacaklarını açıkladı. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, hemen 17 Haziran 2017 günü toplanarak, ABD ve İsrail merkezli bu girişime karşı duruşunu saptadı ve kararını Türk Milletine duyurdu.

DÜNYADAKİ KAMPLAŞMANIN ODAĞI

Sözde Kürdistan referandumu, şu anda dünyadaki çelişmelerin odağı haline gelmiştir.

Karşıda ABD + İsrail + Barzanistan + PKK + Güney Kıbrıs Rum Yönetimi + Yunanistan bulunuyor.

Türkiye, Irak, İran, Suriye ise Kürdistan’ın bağımsızlığı girişimine karşı olan ülkelerin ön cephesini oluşturuyor. Rusya, artık ön cephenin bir parçası oldu. Almanya da Kürdistan referandumuna karşı çıktı. Avrasya güçleri, ABD’ye karşı Katar’dan sonra Kuzey Irak’ta da aynı cephede buluşuyorlar.

Cephe, Doğu Akdeniz’den başlıyor, Umman Denizi’ne kadar uzanıyor. Tümamiral Soner Polat Komutanımızın Aydınlık’ta dün çıkan yazısı çok önemliydi. İsrail ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi, 11-14 Haziran günleri Doğu Akdeniz’de birlikte askerî tatbikat yaptılar. Bu tatbikatın, Kürdistan girişimiyle bağlantısını görmek, Türkiye için de, İran için de, herkes için de önemlidir.

İRAN’IN DURUŞU

İran’ın duruşu önemli. ABD ile İran arasında gizli görüşmelerden söz ediliyor. Kürdistan referandumu da bu görüşmelerin gündeminde. ABD, Kürdistan’ın bağımsızlığı konusunda İran’ı uysal bir konuma çekmeye çalışıyor. Karşılığında İran’ın bazı taleplerini kabul etmesi, ABD ve İsrail’in stratejisine uygundur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar