Bugün hangisi belirleyici: Cumhuriyet mücadelesi mi Vatan mücadelesi mi?

Seçim sonuçları, seçmenin öncelikli olarak hangi mevzide toplandığını da gösterdi.ÖNCELİKLİ GÖREVİ BELİRLEMENİN ÖNEMİBugün Türkiye’de kuşkusuz Vatan cephesinde ve Cumhuriyet...

Seçim sonuçları, seçmenin öncelikli olarak hangi mevzide toplandığını da gösterdi.

ÖNCELİKLİ GÖREVİ BELİRLEMENİN ÖNEMİ

Bugün Türkiye’de kuşkusuz Vatan cephesinde ve Cumhuriyet cephesinde yürütülen mücadele birbirini bütünlüyor. Vatan bütünlüğü için teröre son vermek ve Cumhuriyetin laiklik sürecinde kazandıkları, elbette birbirini güçlendirir. O nedenle görevimiz, her iki mücadeleyi de yürütmektir. Ancak bu iki mücadeleden hangisi öncelik taşıyor, hangisi belirleyicidir? Bu soruya yanıt vermezsek siyaset yapamayız.

Siyaset, öncelikleri sıralamaktır en sonunda. Bu nedenle Vatan, Üretim Ekonomisi, Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük için mücadele görevleri içinden belirleyici olanı saptamak, siyaset yürütmenin şartıdır. Zaten bütün siyasal örgütler, bunu yapıyorlar.

Bugünkü durum, İstiklâl Savaşındaki koşullara benzemektedir. Eğer savaşı kazanmasaydık, padişahlığı yıkamazdık, özgürlük olmazdı, laiklik de olmazdı. Mustafa Kemal Paşa, büyük bir devrimci önder olarak devrimin görevlerini doğru sıralamıştı. Vatan, öncelikli görevdi.

Koşullar değiştiği zaman, elbette öncelikler de değişir, bunu tartışmıyoruz. Örneğin Üretim Ekonomisi için mücadelenin öne geçmesi olasılığının yükseldiği bir sürece girmiş bulunuyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 994 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 59 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 159 Okunma Kürt halkımızı kazanmada belirleyici olan 07 Nisan 2024 | 431 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar