Bitlis yiğitleriyle Zeytinburnu’nda

Zeytinburnu’ndaki yerlerinde bizi havaî fişeklerle karşıladılar. 9 Mart 2024 Cumartesi akşamı Zeytinburnu’nda Bitlisliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ediyoruz. Büyük salon...

Zeytinburnu’ndaki yerlerinde bizi havaî fişeklerle karşıladılar. 9 Mart 2024 Cumartesi akşamı Zeytinburnu’nda Bitlisliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ediyoruz. Büyük salon hınca hınç dolu. Vatan Partisi Bitlis Güroymak Gölbaşı Beldesi Belediye Başkanı adayı Medeni Çelik, bizi tek tek Bitlis Derneği Başkanı Şahin Tutulmuş, Başkan Yardımcıları Ahmet Çelik ve Cüneyt Çelik, Mutki Dernekleri Federasyonu Başkanı Mesut Kaynak, Kanaat önderleri Ferzende Çelik, Selahatin ve Seyfettin Çelik ve Zeytinburnu’ndaki Bitlis’li kardeşlerimizle tanıştırıyor.

Ziyarete katılan Vatan Partisi İstanbul Belediye Başkanı adayı İbrahim Okan Özkan, Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Oktay Ekmen, USMER Başkanı Şule Perinçek, Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Yardımcısı Oğuzhan Balkan, hepimiz bu sıcak karşılamadan mutluluk içindeyiz.

Bitlis Kalesi niçin fethedilemez, bu yiğit insanları tanıyınca daha iyi anlıyorsunuz. İnsan sevgisiyle dolu, samimi, içi dışı bir, Türkiye’nin sorunlarını çok iyi bilen, siyasal gelişmeleri çok dikkatli izleyen insanlarla birlikteyiz.

Çiftlerini çubuklarını bırakıp gelmişler gurbete. Meralarını bırakıp gelmişler. Tütün yetiştirmek, geçim kapısı olmaktan çıkmış, sigara fabrikası kapanmış, rızklarını İstanbul’da aramaya gelmişler.

İstanbul’daki Bitlislilerin hikâyesi bir bakıma Türkiye’nin yakın tarihi. 1980 sonrasında üreticiyi kambur eden ekonominin topraklarından, meralarından, bağlarından bahçelerinden koparıp getirdiği insanlarla yürek yüreğe buluştuk.

Onlara arkada kalan 43 yılı anlatmanın anlamı yok, çünkü bütün boyutlarıyla yaşamışlar ve yaşıyorlar. Bu nedenle biliyorlar. Zorlukların da bilincindeler. Bu sistem bitmiştir yargısı, kendi hayatlarından çıkardıkları ortak saptama. Gözleri yarınlarda, umutları yarınlarda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 60 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.631 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar