Barzani ve PKK niçin ateşe sürülüyor

Barzani’nin referandum girişimi, Batı Asya ülkelerini birleştirdi. “Bağımsız Kürdistan” tasarımının bir hayâl olduğu bir kez daha yaşanıyor. İSRAİL ÖLÜ DOĞUM YAPTI Hesabı...

Barzani’nin referandum girişimi, Batı Asya ülkelerini birleştirdi. “Bağımsız Kürdistan” tasarımının bir hayâl olduğu bir kez daha yaşanıyor.

İSRAİL ÖLÜ DOĞUM YAPTI

Hesabı kitabı olan herkes biliyor ki, “Bağımsız Kürdistan” planı, Kukla Kürdistan planıdır. Türkiye, İran, Irak, Suriye ve hatta Rusya’yı hedef alan bir girişim, ancak ABD ve İsrail tarafından desteklenir. İsrail’in güdümündeki bir kukla devlet, Kürtlerin devleti olmaz, Yavru İsrail olur. Vatan Partisi’nin “İkinci İsrail” tanımı, artık bütün Batı Asya devletlerinin ortak tanımı olmuştur. Barzani’nin referandum girişiminin ölü doğumla sonuçlandığını artık herkes görüyor. İsrail, ölü doğum yapmıştır.

GÜÇLERİ YETERSİZ

ABD ve İsrail’in gücü, Kürdistan kurmak için yetersizdir. Yaşadığımız deneyimler bunu kanıtladı. ABD’nin Körfez Savaşı saldırıları ve Suriye’de çıkarttığı savaş, sözde “Bağımsız Kürdistan” içindi. Sonuç ortada. ABD, Irak’ı iki kez işgal etti, ama bugün ABD’ye kafa tutan bir Irak Hükümeti var. ABD, Suriye savaşında da yenildi. ABD, “Bağımsız Kürdistan” sevdası yüzünden Türkiye hakim sınıflarını da kaybetti. Türkiye’nin başına 2002 Kasımında AKP yönetimini getirdiler ama o yönetim şimdi ABD ve İsrail planına direniyor. Demek ki, “Kürdistan”ı kurmak için, hükümet tertipleri yetmiyor, savaş yetmiyor, işgal bile yetmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi 29 Mart 2024 | 325 Okunma Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 216 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 463 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 637 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar