Balaban'ı güneşe gömüyoruz

Balaban kendi doğduğu köyde, Bursa Osmangazi Seç Köyü'nde Anadolu toprağına verildi.

Evet, topraktan doğdu ama resimlerine bakarsak, Anadolu güneşinin ressamıydı. Işık vardı renklerinde, sıcaklık vardı. Çiftçiler o sıcakta çapa sallıyor, ter döküyorlardı. İnsanların içtenliğinde o sıcak vardı. Yeşiller o sıcakta sarıya dönüyordu. 

GÜNEŞİN ÇOCUĞU
Kutsal kitaplar, insanın topraktan yaratıldığını söyler. Balaban ise güneşten yaratılmıştı, güneşin çocuğuydu. Güneş gibi ışık ve neşe saçardı. Sımsıcaktı, içtendi, şakacıydı, nüktedandı, her zaman güler yüzlüydü. Onun somurttuğunu, kara bağladığını, umutsuzluğa kapıldığını gören var mı, sanmıyorum. 

RENKLERDE GİZLENEN GÜNEŞ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.592 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar