Baki Özilhan’dan ve Olcay Onursal’dan baki kalan

Baki Özilhan’ı birdenbire kaybettik. Üç gün önce telefonla görüştük. Ulusal Kanal’da yeni döneme hazırlanıyordu, tasarımları vardı, umutları vardı.  ANADAN...

Baki Özilhan’ı birdenbire kaybettik. Üç gün önce telefonla görüştük. Ulusal Kanal’da yeni döneme hazırlanıyordu, tasarımları vardı, umutları vardı.  
ANADAN DOĞMA TÜRKİYE GEMİSİNDE
“Aynı gemideyiz” tartışması nedeniyle aramıştı. Anadan doğma Türkiye gemisindeydi. Hayatı boyunca Türkiye’nin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, özgürleşmesine, aydınlanmasına emek vermişti. Lüks kamaraların yolcusu değildi. Hep koşan, ter döken oldu. Türk-Kürt, Sünnî-Alevî ayrımına hiçbir zaman hiçbir yerde en küçük ödün vermedi. Bütün Türk milletini ve bütün insanlığı kucaklayan bir vatanseverdi. Bilimsel Sosyalizmi bir dünya görüşü olarak rehber edinmişti. 
En son merdivenlerden inerken hayatını kaybetti. Yine bir işe koşuyor, bir göreve yetişiyor olmalıydı. Bu kez yetişemedi. Ama yorgun gitmedi, umutlarıyla gitti.
ARKASINDAN NELER YAZILMASINI İSTERDİ
Sık sık arar, eposta yollardı. 13 Haziran 2018 günü, saat 22.17’de Fox Tv’deki söyleşi sırasında bir mesaj atmış: “Kutlarım. Ders -1. Konu liderlik. Dersi veren Dr. Doğu Perinçek.”
Devamında yarım yüzyıla yaklaşan arkadaşlıktan gelen duygularını ve övgülerini yazmış. Durduk yerde, Partiye ve davaya sadakatini vurgulamış. Arkasından bu sadakatin yazılmasını isterdi, onun için belirttim. Bu kubbede baki kalacak bir seda bırakmıştı. Kendisinden sonra o sesin yankılanmasını isterdi.  
Yüreği Partisiyle çarpan herkes için geçerlidir bu dilek. Hayatlarını adadıkları davayla, Partiye verdikleri emekle anılmak isterler. Unutulmamak merakıyla değil, öldükten sonra davaya başka t&uuml...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar