Ateizm, Bilimsel Sosyalizm, İslamiyet, Hazreti Muhammed, Ümmet ve Millet üzerine değinmeler

Yeni Akit gazetesinde köşe yazarı Mehmet Koçak’ın 20 Ekim 2018 günü yayımlanan yazısı geniş yankı buldu ve hâlâ tartışılıyor.İNANÇLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASINA...

Yeni Akit gazetesinde köşe yazarı Mehmet Koçak’ın 20 Ekim 2018 günü yayımlanan yazısı geniş yankı buldu ve hâlâ tartışılıyor.
İNANÇLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASINA KARŞIYIM   
Sayın Mehmet Koçak’ın da belirttiği gibi, inançlar üzerinden siyaset yapılmasına ve dinin kullanılmasına karşıyım ve bu konuda hayatım boyunca mücadele ettim. Toplumumuzun aydınlanması için yazdığım kitaplar ve yazılar, bilim çevreleri yanında toplumsal harekette en çok başvurulan kaynaklar arasındadır ve uluslararası düzlemde yankı yaratmıştır.
ATEİST DEĞİLİM BİLİMSEL SOSYALİSTİM
Toplumumuzda Ateizm ile Tarihsel Materyalizm ve Bilimsel Sosyalizm birbirine karıştırılıyor. 
Ateizm, Tanrıtanımazcılık anlamına gelir. Bir faaliyet ve propaganda olarak Tanrıtanımazlık için mücadele edenlere Ateist deniyor. Ben böyle bir felsefi ve siyasî akımın mensubu değilim. Hayatımın hiçbir döneminde Ateist olmadım. Hiçbir yazımda ve konuşmamda “Ateistim” demedim. Çünkü Ateist kimliği, benim dünya görüşümü ve mücadelemi tanımlamıyor. Bilimsel Sosyalistim, Ateist değilim. 
Sosyalizm ve Kemalizm düşmanları, emekçi halktan yana olan bu devrimci akımları hep Allahsızlık ve dinsizlik olarak yansıtarak toplumu önyargılarla kendi denetimleri altında tutmaya çalışmışlardır. Oysa Bilimsel Sosyalizmi eylem kılavuzu olarak kabul eden Partiler, Marx ve Engels’ten beri Hıristiyan, Müslüman, Musevî, Budist veya herhangi bir inançtan insanlara partilerinin kapısını açık tutmuşlar, bu insanları kazanmaya çalışmışlar ve din ve mezhep eksenli bölünmelere karşı mücadele etmişlerdir.
MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİN...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar