Asya mevzisinde tarikatlardan kurtulmak

Aydınlık gazetemizin beş gündür yayımladığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Tarikatlar Raporu, tarihsel önemdedir. Kaynak Yayınları’nın kitap olarak yayımladığı bu rapor, Türkiye’nin iki yüzyıllık devrimci birikiminin gücünü yansıtıyor.

Kimilerinin söylediği gibi, Türkiye karanlıklara gitmiyor. FETÖ Gladyosunu devletin ve ordunun içinden temizleyen, PKK’yı içerde ve dışarda hendeklere gömen, ABD emperyalizmine direnerek Asya Açılımını yapan Türkiye, aydınlıklara gidiyor.

EN TEHLİKELİ TARİKAT

FETÖ, ABD emperyalizminin Türkiye devleti içindeki örgütlenmesi olduğu için, en tehlikeli tarikat/cemaattir. Bu nedenle Türkiye’nin Ortaçağ kalıntılarıyla hesaplaşması, elbette FETÖ’den başlayacaktı. Ama orada kalamazdı. Arkasından Türk devleti, yine ABD ve İsrail ile ilişkili tarikatların üzerine yürüdü. Halk, devletle birlikte. Diyanet’in Tarikatlar Raporu, bu sürecin devam edeceğini gösteriyor.

KININDAN ÇIKMIŞ KILIÇ

Silivri Duvarını yıktığımız 12 Mart 2014 günü, o duvarların kapısında, önümüzdeki dönemin Türkiye programını ilan etmiştik. “Kınından çıkmış kılıç gibiyiz” dedik. Kınından çıkan kılıç, yalnız Vatan Partisi değildi. Türkiye’nin devrim birikimi, özgürleşiyor ve kınından çıkıyordu. ABD Gladyosunun Türk Ordusuna ve Vatan Partisi’ne karşı kurduğu Ergenekon tertibinin çökmesi, yeni bir dönemin başlangıcıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar