Aşk iki kişiliktir

Vatan Partisi Öncü Kadın’ı kutlarız. O çalıştayı yaşayan herkes kutladı. Cumartesi günü Ankara’da Türk-İş Konferans Salonu’nda toplanan "Çocuk Cinsel İstismarı ile Mücadele...

Vatan Partisi Öncü Kadın’ı kutlarız. O çalıştayı yaşayan herkes kutladı. Cumartesi günü Ankara’da Türk-İş Konferans Salonu’nda toplanan "Çocuk Cinsel İstismarı ile Mücadele Çalıştayı"ndan söz ediyoruz. Öncü Kadın, Önemli bir sorunun üzerine yürüdü, çok ciddî bir konuyu insanî ve bilimsel ölçülerde kamuoyunun önüne getirdi. Ankara’dan İstanbul’a gelirken, Şule Perinçek ile yol boyu Çalıştayı konuştuk. Şule, benim öğretmenimdir.
Çocuk sömürüsü deyince, öncelikle iki sorun önümüze çıkıyor: Çocuk emeğinin sömürüsü ve Çocuk cinsel sömürüsü. Çalıştay, ikinci sorunda yoğunlaştı.
TEK KİŞİLİK AŞK YOK
Kadın ve erkeği zihinsel düşünce ve ruhsal duygu alanlarında buluşturan aşk, güzel şeydir; insanın mutluluk kaynakları arasında benzersiz bir yerdedir.
İngiliz Şairi Byron, yaman adamdır, bizim Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçmiştir. O, bir şiirinde, mutluluk iki kişiliktir, aşk iki kişiliktir, der. Tek kişilik aşk yok. Gönül birliği, doğal ve kültürel gelişimde belli bir olgunluk düzeyine gelen yetişkinler arasında olur. Gönül birliğinin güzelliği, iki insanın toplumun değerleri içindeki özgür iradesindedir.
Oysa çocuğun cinsel sömürüsünde tek kişilik bir eylem görüyoruz. Aşkla ilgisi olmayan bir eylem! Bir dayatma, bir kandırma, bir tecavüz görüyoruz. Hem de tecavüzlerin en ağırı, en çirkini, en ahlâksızı! 
DOĞADAN SAPMA VE AĞIR SUÇ
Ve doğadan sapma görüyoruz. Ruhsal açıdan bilim insanlarının bozukl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 39 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.631 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar