Anaların gemisi

Diyarbakır analarının HDP Diyarbakır Örgütü binasının önündeki oturma eylemleri, tarihî önemdedir. Haykırışları şiir gibidir: “Diyarbakır’da genç bırakmadınız Ya...

Diyarbakır analarının HDP Diyarbakır Örgütü binasının önündeki oturma eylemleri, tarihî önemdedir. Haykırışları şiir gibidir:
“Diyarbakır’da genç bırakmadınız
Ya cezaevinde ya da toprağın altında
Çocuklarımızı ABD uşaklığına gönderiyorsunuz
Başlarım sizin Kürdistan davanıza da
Bunlar koltuklarda, çocukları lüks okullarda
Bizim çocuklarımız ya dağda ya da mezarda
Size verecek çocuğumuz yok, getirin!
30 yıldır bu oyun sürüyor
Yeter artık, açsın gözlerini insanlar.”
Anaların her haykırışının sonundaki büyülü A sesi,  Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın dizeleri gibi yankılanıyor bilinçlerimizde. 

ANALARIN İSYANI

Diyarbakır’da başlayan bu hareket, Türkiye tarihine “Anaların İsyanı” olarak geçecektir.
Diyarbakır analarının eylemi, İstanbul’a, İzmir’e, Ankara’ya, Mardin’e, Tunceli’ye, Urfa’ya, Yüksekova’ya, Adıyaman’a, Elazığ’a, Malatya’ya, Kızıltepe’ye, Batman’a, nerede yüreği yanan varsa oraya yayılacaktır.
Ayağa kalkan bilinç, Türkiye’nin bilincidir.
Yanan yürek, Türkiye’nin yüreğidir.
Türkiye gemisinde olanların yürekleri yanıyor.
ABD gemisine binenlerin ise yürekleri titriyor.
 

TÜRKİYE GEMİSİ

Türkiye gemisi, bugün Anaların Gemisidir.
Analar, HDP binalarının ötesinde ABD emperyalizmini kuşatıyorlar.
Bütün vatanseverler, Türkü ve Kürdüyle, Sünnisi ve Alevisiyle Türkiye gemisindedir.
Vatan Partisi, Ak Parti, MHP ve diğer partilerin bünyesindeki vatanseverler, aynı gemideler. Türkiye Gemisi, Anadolu karasında yürüyor  ve şimdi Diyarbakır limanındadır.
“HDP kapatılsın” çağrısı, Türkiye gemisinin vardiyasından yükseliyor. Bu haklı sesi paylaşamayanlar, ancak ABD Gemisinin utancını paylaşabilirler. Çünkü üçüncü bir gemi bulunmuyor.
“Türk de biziz Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz” diyenler, Türkiye Gemisinin bandırası altında toplanmıştır. “Türk Milletiyiz” demekten çekinenler, bayraksız kalmışlardır.
Her koşulda Piran’da ve Dersim’de Atatürk’ün Devrimci Cumhuriyetinin yaptırım gücünün mevzisinde duranlar, bugün Fırat Kalkanı, Afrin ve Pençe Harekâtlarında  birleşenler, Türkiye Gemisindedir. “Aman Dersim konusuna girmeyelim” diyenler, girebilecekleri bir konu aramaktadırlar.
 

VATAN PARTİSİ ANALARIN GEMİSİNDE BÜYÜYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar