Akıllı telefon akla ve aşka ziyan

Balıkesir’in Havran ilçesinde çiftçilerle toplanmışız. Ethem Dülgeroğlu konuşuyor. Hatırımdan çıkmayan bir cümlesi var. “Kimse akıllı telefon kullanmakla akıllı olmaz”...

Balıkesir’in Havran ilçesinde çiftçilerle toplanmışız. Ethem Dülgeroğlu konuşuyor. Hatırımdan çıkmayan bir cümlesi var. “Kimse akıllı telefon kullanmakla akıllı olmaz” demişti.

Dahası akıllı telefonu kullana kullana akılsız olmak da var.

Akıllı telefon ile o telefonu aşırı kullananların aklı arasında ters orantı var. Akıllı telefonun kendisine akıllı adı verilmiş, ancak akıllı telefonu ne kadar çok kullanırsanız, sizin aklınız o kadar aşınıyor.

Beyin de diğer organlarımız gibidir. Çapa sallayanın, demir dövenin ve yüzenin kolları güçlenir. Dağa tırmananın bacakları adale yapar. Beynin de eğer yorulursa, ağırlığı artıyor, yeteneği büyüyor.

Akıllı telefon beyini yormuyor, beyni tembelleştiriyor.

Eskiden bütün yakınlarımızın telefon numaralarını aklımızda tutardık. Şimdi öyle değil, iki tuşa basıyorsunuz sevdiğinizin telefon numarası çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 39 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.631 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar