ABD'nin mezhep siyaseti iflas etti

Batı Asya’daki cepheleşme dikkatinizi çekmiyor mu? MAZLUM VE GELİŞEN ÜLKELERİN CEPHESİ Mazlumlar ve Gelişen Ülkeler cephesinde, Sünnî çoğunluklu laik Türkiye, Şiî İran, Şiî...

Batı Asya’daki cepheleşme dikkatinizi çekmiyor mu?

MAZLUM VE GELİŞEN ÜLKELERİN CEPHESİ

Mazlumlar ve Gelişen Ülkeler cephesinde, Sünnî çoğunluklu laik Türkiye, Şiî İran, Şiî ağırlıklı Irak, Alevîlerin yönetimde ağır bastığı laik Suriye, her din ve mezhepten Lübnan, Sünnî Katar, Sünnîlerin çoğunlukta olduğu Mısır ve Hıristiyanların çoğunlukta olduğu laik Rusya birlikte hareket ediyorlar.

EMPERYALİZMİN CEPHESİ

Emperyalizmin cephesinde ise, Hıristiyan ABD, Musevî yobazı İsrail, Sünnî-Vahabî Suudî Arabistan, Sünnî Körfez Emirlikleri, Sünnî Barzanistan, Sünnîlik adına hareket eden IŞİD, Sünnîlerin yönettiği PKK ve diğer terör örgütleri bulunuyor.

KAZANAN SİYASET VE ÇÖKEN SİYASET

ABD, 1991 yılında Irak’ı ilk işgalinden bu yana Batı Asya’da mezhepleri birbirine kışkırtmak için her tertibe başvurdu ve kan döktü. En son Sünnî Bloku kurma girişiminde bulundu. Ancak nafile! ABD’nin İsrail ile birlikte yürüttüğü mezheplere bölme siyaseti iflas etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar