ABD güdümlü 'Sünnî NATO'da Türkiye yok!

Tayyip Erdoğan düşmanlığına çakılıp kalanlar, 2014 yılı baharından bu yana her önemli olay karşısında şaşırmaya devam ediyorlar.Bu şaşkınlığın bizi ilgilendiren...

Tayyip Erdoğan düşmanlığına çakılıp kalanlar, 2014 yılı baharından bu yana her önemli olay karşısında şaşırmaya devam ediyorlar.
Bu şaşkınlığın bizi ilgilendiren yönü şu: Tayyip Erdoğan düşmanlığı, Tayyip Erdoğan’a rakip olamıyor. Tayyip Erdoğan yönetimine seçenek oluşturmak için, önce Tayyip Erdoğan düşmanlığından kurtulmak gerekiyor. Çünkü bu gözü kör düşmanlık, gerçekler zemininde siyaset yapmaya izin vermiyor.

KÖR DÜŞMANLAR TAYFASI

Tayyip Erdoğan Trump ile görüştü. Arkasından Trump, Suudi Arabistan’dan ve İsrail’den başlayarak, Vatikan ve Brüksel’i dolaştı. Bizim Kör Düşmanlar Tayfası, hemen Tayyip Erdoğan’ı “Sünnî NATO”nun merkezine oturttu.
Ve yine o şaşırma! Aaaaaa Türkiye, Sünnî NATO’da yok, hatta Sünnî NATO’nun kuşattığı Katar’ın yanında, İran ve Rusya ile birlikte.
Kör Düşmanlar Tayfası nasıl ve ne zaman fark edecek: Katar’ı hedef alan ABD, aslında öncelikle Türkiye’yi hedef alıyor. Ve Türkiye varlığını korumak için, ABD ile birlikte hareket eden Batı Asya emirleri ve şeyhleri ile karşı karşıya düşmüştür.
Bütün bunları anlamak için, her tavrı en kestirme yoldan Dolar bulmakla açıklamanın ötesinde, çok boyutlu ve stratejik ufuklar gerekiyor. Kaldı ki, bir ülkenin yaşam çevresini nerede, hangi sistemin içinde bulduğu ve bulacağı da çok ama çok önemlidir. Hatta her şeyin başıdır. Bunu tuzu kuru olanlar anlamakta zorluk çekebilir ama iktidarlar bunu anlamazlarsa yıkılır giderler.
7
ABD’NİN SÜNNİLİĞİ VE ŞİİLİĞİ

Önce şunu vurgulamak durumundayız: ABD’nin 1991 Körfez saldırısından bu yana Sünnî-Şiî ekseninde tahlil yapanlar hep yanıldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar