50+1 hesabı niçin 51 etmiyor?

İttifakların serbest olması yerindedir. Siyasal partiler zaten seçimlerde ittifak yapıyorlardı. Böylece artık kanuna hile yapmak gibi yollara başvurulmayacak.Asıl konuşulması gereken şudur: Seçim ittifakı niçin...

İttifakların serbest olması yerindedir. Siyasal partiler zaten seçimlerde ittifak yapıyorlardı. Böylece artık kanuna hile yapmak gibi yollara başvurulmayacak.

Asıl konuşulması gereken şudur: Seçim ittifakı niçin yapılır, niçin yapılmalıdır?

SİSTEMİN İTTİFAK PROGRAMI

Bu soruya sanıyorum büyük çoğunluk şöyle bir yanıt verecek: İttifak, 50+1’i bulmak için yapılır. Kamuoyunda hakim görüş bu.

AKP+MHP+BBP ittifakının kuruluşuna bakıyoruz, 50+1’i denkleştirmekten başka bir hedef yok. Niçin iktidar olmak istiyorlar, bu konuda tartışma bile yok. İttifak oluşturuyorlar fakat, teröre karşı mücadele, borç batağından kurtuluş, savaş koşullarında ekonominin yönetimi, komşularla işbirliği, millî eğitimin sorunları, Türkiye’nin dünyadaki yeri gibi önümüzdeki yakıcı gündemle ilişkili bir görüşme ve anlaşma yok!

Diğer Atlantik cenahına bakalım. CHP eksenli ittifakın da biricik sorunu, 50+1. Öyle kilitlenmiş durumdalar ki, Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasal partisi olan HDP ile ittifak bile haklı gösterme gayretindeler. Çünkü ittifakın 50+1’den başka amacı yok. Türkiye’nin bütünlüğü, terörden kurtulmak, halkın geçim koşulları, çiftçinin hali, işçinin durumu, çarşıların manzarası, sanayici ve tüccarın sorunları vb, CHP merkezli ittifak tartışmalarında bunların hiçbirine rastlanmıyor. ABD güdümünde Bölücü Terör Örgütüyle iktidar projesi yapanların milleti teröre karşı çözüm gibi sorunlardan uzak tutması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar