Rahmi Aksungur’un şans habercileri

Büyük sanatçılar, günün ve geleceğin haberini yaratıcılıklarıyla bildirirler. Rahmi Aksungur’un heykel sergisine zorlukların içinden geliyorsunuz. Türkiye, zor bir dönemden geçiyor. Bütün millet...

Büyük sanatçılar, günün ve geleceğin haberini yaratıcılıklarıyla bildirirler. Rahmi Aksungur’un heykel sergisine zorlukların içinden geliyorsunuz. Türkiye, zor bir dönemden geçiyor. Bütün millet zorluklarla savaşıyor. Omuzlarınızda ağır yükler var. Bilinciniz, savaş bilinci. Ama özlemleriniz hayat dolu, umutlarınız var. Aradığınız, beklediğiniz bir şey var. Her an kapınızı çalabilir. Şans gülecektir bu ülkeye. Bu nice badirelerden geçmiş, her zorlukta kendi şansını yaratmış olan bu cefakâr ve fedakâr milletin bahtı açılacaktır.

UMUTLARI AYAKLANDIRAN BALIKLAR

Evin Sanat Galerisi’nin Bebek Deresi’ndeki kapısından girince sizi balıklar karşılıyor. “Deredir, balık da olur” diyebilirsiniz. Hayır bu balıklar deredeki ya da Boğaz’daki balıklar değil, Usta Heykelcimiz Rahmi Aksungur’un balıkları. Renk renk balıklar.

İçinizdeki umutlar ayaklanıyor. Umutlarınızı balıklar ayaklandırıyor. Kafeslerini kıran balıklar, sizin içinizdeki kafesleri de kırıyor. Besbelli bu balıklar da zorlukların içinden gelmiş, yaralı balıklar. Ama özlemlere hep yaralanarak ulaşılmıyor mu? Şansımızı, zorlukları yara yara bulmuyor muyuz? Kafeslerimizi kan ter içinde parçalayarak özgürlüklere ulaşmıyor muyuz? Ve kafeslerimizi parçalarken, ellerimiz de, parmaklarımız da, göğsümüz de kanamıyor mu?

Belki Rahmi Aksungur’un usta parmaklarının yoğurduğu şu kırmızı balık, işte o şansını kanaya kanaya bulan balıktır. Ben, en çok o kırmızı balığı sevdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 215 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 462 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 636 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma Rusya ve Çin dostluğu halk tabanına oturdu 21 Mart 2024 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar