Tarihî karar süreci

Türkiye, tarihî bir karar sürecinin içindedir. İsterseniz buna devrim diyebilirsiniz. Türkiye, Atatürk Devrimini tamamlama, kesin ve kalıcı zafere ulaştırma dönemine girmiştir.KRİTİK ATAK Türk Ordusunun...

Türkiye, tarihî bir karar sürecinin içindedir. İsterseniz buna devrim diyebilirsiniz. Türkiye, Atatürk Devrimini tamamlama, kesin ve kalıcı zafere ulaştırma dönemine girmiştir.

KRİTİK ATAK
Türk Ordusunun Fırat’ın Doğusuna yönelik harekâtı, Birinci Dünya Savaşının başında 29 Ekim 1914 günü Türk donanmasının Çarlık donanmasını vurması ve Çarlık limanlarını basması gibi tarihî bir cesaret örneğidir. O cesur karar, Çanakkale zaferini getirmiş ve İstanbul’u işgale yönelik Çarlık planını bozmuştur. Böylece Rus Devriminin önünü açmıştır ve dünya dengelerini değiştirmiştir. İstiklâl Savaşımız, o koşullarda zafere ulaştı. 29 Ekim 1923’e uzanan süreç, 29 Ekim 1914’te başlamıştı. O dokuz yılı anlamak, 2019’u anlamak gibidir. 
Şimdiki harekât, içine girdiğimiz tarihî karar sürecinin en kritik atağıdır. Çünkü Türkiye, bu atakla ABD merkezli Atlantik sistemine silah kullanarak meydan okuyor. 

YIKILAN SİSTEM
Varolan sistem, artık yıkılan sistemdir. 
Bizi borca batıran ve bölünmeye sürükleyen sistem, 1945 sonrasında, ama özellikle 1980’de başlayan “Dünya ile Bütünleşme” sürecinde kuruldu. Şimdi yıkılan bu sistem, Turgut Özal’ın “Dünya ekonomisiyle bütünleşme” dediği, özetle millî ekonominin ve millî devletin tasfiyesini getirdi. 12 Eylül rejiminden başlayarak, Tansu Çiller ve Tayyip Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığı dönemlerinde, Türkiye borca battı ve bölünme tehlikesiyle yüz yüze geldi. ABD, FETÖ ve PKK terör örgütlerini bu amaçla Türkiye’nin üzerine sürmüştü. Ancak bileklerine takılan zinciri kırmış ve kefeni yırtmıştır. Şimdi bu sürecin, kesin zafer atağına yöneliyoruz. 

BASTILLE’İ ZAPT ETTİK
2014 yılı baharında, Türkiye’nin ABD Merkezli Atlantik Sistemiyle hesaplaşması başladı. Vatan Partisi önderliğinde Silivri Duvarını yıktık ve Türk Ordusunu esaretten kurtardık. Silivri Duvarının yıkılması, Fransız Devriminde Bastille Hapisanesinin basılması ve hapistekilerin kurtarılması gibi bir olaydır. Şimdi o hapisanede, FETÖ Gladyosunun suçlu kadrosu yatmaktadır. Böyle olaylar, devrimlerde olur.

TARİHÎ ADIMLAR
2014 Baharını izleyen bütün ataklar, Türkiye’nin Atlantik Sisteminden koptuğunu gösteren bir tarihî sürece girdiğimize işaret etmiştir.
Bu süreçte,
PKK’yı hendeklere gömdük, böylece ABD ve İsrail’in İkinci İsrail planını toprağa gömmüş olduk.
FETÖ Gladyosunun Darbe girişimini bastırdık, ABD’nin Türk Ordusu, Polisi ve Yargısı içindeki silahlı güçlerini tasfiye ettik. 
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla ABD-İsrail Koridorunu yardık. DEAŞ’ın ve PKK’nın silahlı güçlerine sınır ötesinde ağır darbeler indirdik. 
Bu süreçte ABD emperyalizmi ve İsrail’in dayatmalarına karşı gerçek dostlarımızla buluştuk. Rusya, İran, Irak ile silah arkadaşı olduk. Böylece Irak’ın Kuzeyindeki İkinci İsrail planını hep birlikte bozguna uğrattık.
TürkAkım girişimiyle Rusya ve Almanya’yı bağlayan enerji hatlarının odağındayız ve Orta Asya’dan Çin’e kadar uzanan Avrasya iklimindeki yerimizi alıyoruz.
Dünya ölçeğinde bakarsak, Atlantik sisteminin denetiminden kurtulma sancılarını yaşıyoruz. Türkiye düzlemindeki yaşadığımız olay ise, bağımsızlaşmak, vatan bütünlüğümüzü sağlamak, terörü temizlemektir. Bunların hepsi, bize Türk Devriminin kazandırdıkları ve hedefleri çerçevesindedir. Atatürk mevzisi işte bugün ABD emperyalizminden kurtulma mevzisidir. 

SON UMUTLARI FIRAT’A GÖMÜLECEK
Türkiye, bugün söz yerindeyse “zurnanın zırt dediği yere” gelmiştir.
Fırat’ın Doğusuna yönelik askerî harekât ve Doğu Akdeniz’deki direnişimiz, Batı Asya ve Dünyadaki dengeleri değiştirecek önemdedir. Bu savaş, ABD’nin ve İsrail’in bölgemizdeki son umutlarını da Fırat Suyuna ve Doğu Akdeniz’in maviliklerine gömecektir. Şimdi bütün Dünyanın gözü üzerimizdedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gündüz oruç tutuyor akşam kardeşimize saldırıyoruz 19 Mart 2024 | 116 Okunma Gündüz oruç tutuyor hava kararınca kardeşimize saldırıyoruz 18 Mart 2024 | 30 Okunma İznik Tacir çiftçisinin talebi: Rusya kapısı açık olsun 18 Mart 2024 | 151 Okunma 21. yüzyılda ön cephedeki sınıf mücadelesi 17 Mart 2024 | 112 Okunma Rabia Adevviye’den Derviş Ali’ye cehennem ateşini söndürenler 16 Mart 2024 | 622 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar