Federal sistem tivitle kurulmaz silahla kurulur

AKP milletvekili Ravza Kavakçı, tivitter hesabından bir paylaşımda bulunmuş. Diyormuş ki: “AK Parti Genel Merkez heyetimizle Alman Federal Konseyi Bundesrat’ı ziyaret ettik ve ayrıca Federal Sistem hakkında bilgi...


AKP milletvekili Ravza Kavakçı, tivitter hesabından bir paylaşımda bulunmuş. Diyormuş ki: “AK Parti Genel Merkez heyetimizle Alman Federal Konseyi Bundesrat’ı ziyaret ettik ve ayrıca Federal Sistem hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.” 
TİVİTLER LAFLAR SÖYLENTİLER
Dahası: AKP’nin federal sistem incelemeleri resmi olarak 2010 yılında ABD’de başlamış. Gazeteci Yılmaz Polat’ın Ulus Dağı Yayınları arasında çıkan  “CIA Pençesinde Açılım” adlı kitabının 163 ve 164. sayfalarında verdiği bilgiye göre, Abdullah Gül, 8 Ocak 2008’de Bush’a konuk olmuş. Görüşmede, Kürt sorunu üzerinde durularak siyasi çözüm tartışılmış. 
Daha dahası var: Bölücü Terör Örgütünün başı Abdullah Öcalan, ABD’nin eski Moritanya Büyükelçisi unvanını kullanan David Adolph Korn ile yaptığı görüşmede, “Biz Amerika’da olduğu gibi federal bir devlet, İspanya ve Almanya’da olduğu kadar da demokrasi istiyoruz.” demiş. Bunlar, ABD’nin 27 Haziran 1995 tarihli resmi FBIS bülteninde yazıyormuş.
GERÇEKLER ORTADA
AKP’nin eyalet sistemine “formatlanmasının” hikâyesi aslında daha uzun. Ve bu tivitler, bu laflar, o söylenenler, hepsi gerçek!
Ancak bizim araştırdığımız gerçek nedir: Federasyon kuruluyor mu? Gerçek açısından bakarsak, yapılacak saptama açıktır: Tivitle, lafla, beyanatla federasyon kurulmaz ve kurulamaz ve kurulamıyor.
Federasyon ya da eyalet sistemi, silahla kurulabilir.
Bu açıdan gerçekler ortada: Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Temmuz 2015 Harekâtıyla PKK’yı hendeklere gömdü.
Dahası: ABD’nin Kürdistan planı kapsamınd...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi 29 Mart 2024 | 325 Okunma Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 216 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 463 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 637 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar