Amiral Özden Örnek’in yankılanan sesi

Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Can Erenoğlu, Tümamiral Ali Deniz Kutluk,  Tümamiral Cem Gürdeniz, Tümamiral Soner Polat, Tümamiral Semih Çetin, Tuğamiral İlker Güven  ve Tuğamiral Cem Çakmak...

Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Can Erenoğlu, Tümamiral Ali Deniz Kutluk,  Tümamiral Cem Gürdeniz, Tümamiral Soner Polat, Tümamiral Semih Çetin, Tuğamiral İlker Güven  ve Tuğamiral Cem Çakmak hükümeti yıllardır uyarıyorlar. Türkiye, Mavi Vatanını korumak için, her şeyden önce doğru mevzilenmek, doğru bir strateji saptamak durumunda. Denizlerdeki kaynaklarımızı işletmek ve Üretim Ekonomisi için, gemi inşa sanayimizi geliştirmek zorundayız. Bu uyarıların değeri bugün yapılmasındadır. Birkaç yıl içinde herkes onlara hak verecektir.

FETÖ Gladyosunun Ergenekon, Balyoz, İzmir Casusluk tertipleri daha dündü. Hedefte, Türk donanmasının komutanları vardı. Aslında en büyük uyarı, o tertipti. Komutanlarımız, hapishanesinden, mahkemesinden hep aynı uyarıları yaptılar.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Özden Örnek, 29 Nisan 2018 günü son nefesine kadar vardiyadan bütün Türkiye’ye seslendi.  Belki sesini duyamayız diye, Millî Geminin Öyküsü’nü yazdı. Bizlere yolladığı 7 Ekim 2016 günlü mektubunu bugünler için saklamışım.

ÖZDEN ÖRNEK’İN MEKTUBU

Özden Örnek

Ora(e) 7 Ekim 2016

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.619 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar