TürkAkım ve Beşli İttifak

Şu son günlerin haberlerini yan yana koyunuz ve toplayınız, çıkan sonuca bakınız, Türkiye nereye gidiyor ve hatta dünya nereye gidiyor sorusuna yanıt bulacaksınız.TÜRKAKIM Türk Akımı ile Rusya + Türkiye +...

Şu son günlerin haberlerini yan yana koyunuz ve toplayınız, çıkan sonuca bakınız, Türkiye nereye gidiyor ve hatta dünya nereye gidiyor sorusuna yanıt bulacaksınız.
TÜRKAKIM
Türk Akımı ile Rusya + Türkiye + Batı Avrupa bağlantısı stratejik anlam kazandı. Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve Putin’in vurguladıkları gibi, uzun vâdeli bir dostluk geliştiriliyor. Türkiye, başka ülkelerin dayatmalarına meydan okuyor. 
2019 Türkiye için de dünya için de kritik bir yıl. Rusya’dan Türkiye’ye S-400 füzelerinin sevkiyatı da 2019 sonunda başlıyor. ABD’nin tehditleri burada da boşa çıktı.
Türk Akımı adını Türkiye verdi. Bu akım, evet Türk-Rus ve Avrupa akımı. Ancak merkezinde ve ön cephesinde Türkiye bulunuyor. O nedenle TürkAkım adı, tam yerine oturdu.
BEŞLİ İTTİFAK
Katar’ın Beşli İttifak önerisini Türkiye’ye Vatan Partisi duyurdu. Katar, Irak ile en üst düzeydeki görüşmede, bu öneriyi gündeme yerleştirdi. Gerçekçi bir plan! Türkiye + Suriye + Irak + İran + Katar, ittifak oluşturma yolundadır. 
Beşli ittifak, ABD dayatmalarına yeni bir meydan okumadır. ABD’nin Batı Asya ülkelerini Sünnî ve Şiî/Alevî bloklarına bölme planı yerle bir olmuştur. ABD emperyalizmi ve İsrail’in Hazreti Ali-Muaviye Savaşını hortlatma kışkırtması bozguna uğramıştır.
OKYANUSTAN OKYANUSA İNSANLIK CEPHESİ
TürkAkım’ı ve Beşli İttifak önerisini yan yana koyarsanız, Batı Avrupa’dan Türkiye, Rusya, Suriye, Irak, İran ve Katar’a kadar bir ittifak oluşmaktadır. Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve Çin’in Bir Kuşak Bir Yol Projesi, bu ittifakı O...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi 29 Mart 2024 | 142 Okunma Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 216 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 463 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 637 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar