28 Mayıs mevzisi-4: Dünyada kiminle birliktesiniz

Artık Dünyadaki her seçim herkesin seçimi oldu, hele Türkiye’de…ABD, Türkiye seçimine müdahalesini daha yıllar öncesinden açıkça ilan etti. Kılıçdaroğlu, seçime Rusya’nın...

Artık Dünyadaki her seçim herkesin seçimi oldu, hele Türkiye’de…

ABD, Türkiye seçimine müdahalesini daha yıllar öncesinden açıkça ilan etti. Kılıçdaroğlu, seçime Rusya’nın müdahale ettiğini söylüyor. Müdahale yok, ancak Rusya’nın da tarafı belli. Çin Halk Cumhuriyeti, bu seçimde Türkiye’nin içişlerine karışan Batı devletlerine tavır aldı. Çin de kendi tarafını Çin üslubuyla dile getirdi.

Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan başta olmak üzere Türk Devletleri Tayyip Erdoğan ile dayanışmalarını açıkladılar. Arap ülkeleri de öyle.

Venezuela, seçime üç beş gün kala başkentindeki önemli bir caddeye “Türkiye Cumhuriyeti Caddesi” adını verdi. Mesaj ortada.

ABD’nin başını çektiği Atlantik Devletleri ve İsrail, Tayyip Erdoğan’ın yıkılması için 2014 yılından bu yana her yolu deniyorlar. 15-16 Temmuz 2016 gecesi silah kullanarak girişimde bulundular, olmadı. ABD Başkanı Biden, bu kez 2020 yılında seçimle devirme planını açıkladı. NATO tatbikatlarında düşmanı tanımlayan tablolara Atatürk’ün ve Tayyip Erdoğan’ın posterleri asıldı. NATO da seçmenimiz oldu.

28 Mayıs 2023 günü ikinci turda vereceğimiz oy, dünyadaki mevzimizi de belirliyor. Emperyalist Dünyanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Gelişen ve Mazlumlar Dünyasının desteklediği aday ise, Recep Tayyip Erdoğan. Nesnel mevzilenmeden söz ediyoruz. Seçmen, verdiği oyla yalnız Türkiye’nin iç cephesindeki yerini belirlemiyor, aynı zamanda dünya ölçeğindeki konumunu da saptamış oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 187 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 995 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar