Arı zehri üreticilerinin hatırlattıkları

Manisa Turgutlu’da arıcılık yapan Murat Almışlar’dan bir mektup geldi.  Giriş bölümünden sonrasını köşemize alıyoruzARICIDAN GELEN MEKTUP “Doğu Bey; biz iki arkadaş kendi işimizin...

Manisa Turgutlu’da arıcılık yapan Murat Almışlar’dan bir mektup geldi. 
Giriş bölümünden sonrasını köşemize alıyoruz
ARICIDAN GELEN MEKTUP
“Doğu Bey; biz iki arkadaş kendi işimizin yanı sıra, arıcılık yapmaktayız. Arı ürünlerini kovanlarımızdan alıp değerlendirmekteyiz. Bunun yanı sıra bu yıl daha fazla üretim ve daha farklı ürünler için bir çalışmaya giriştik. 
“Arı zehri; bu ürünün toplama aparatı yurt dışından ithal edilmektedir. Aynı zamanda arı zehri de ithal edilmektedir. Biz iki arkadaş kafa yorup bu aparatları yaptık. Arı zehrini de çıkardık.  Başladık pazar aramaya. Ulaşabildiğimiz firma ve üniversitelere sorduk. Bir netice alamadık  ve üretimi askıya aldık. 
“Şimdi asıl sizden ricam şudur. Arı zehri yurt dışında 30-300 dolar gram fiyatıyla satılmaktadır. Ülkemizde üretim bulunmamaktadır ve fiyatı 70 dolar ile piyasada anılmaktadır. Balkan ülkeleri, Gürcistan, Brezilya gibi ülkelerde üretim sağlanmaktadır.
“Size bir örnek vermek istiyorum. Haberlerde 94 bin ton Malatya kayısısı ihraç etmişiz diye izledim ve ülkemize 220 küsur milyon TL girdisi olmuş.
“Şimdi Ülkemizde resmi rakamlara göre 80 bin arıcı bulunmaktadır. Bu Arı Zehri Üretimine başlangıçta beş bin arıcı başlasa ve her biri 100 gram arı zehri üretse 500 kilogram üretim sağlanır. Gram fiyatı 70 dolardan hesap edersek bugünkü kurla ekonomiye 227 milyon TL girdi olur. 
“Arıcılarımız bu işe çok meraklı olup Pazar bulamadığı için girişim yapmamaktadır. 
“Devletimizin ve Milletimizin bu zor günlerde üretim yapmaktan başka çaresi yoktur.
“Bu Ürünün satışı konusunda sıkıntı çekiyoruz, bize bu k...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gündüz oruç tutuyor akşam kardeşimize saldırıyoruz 19 Mart 2024 | 86 Okunma Gündüz oruç tutuyor hava kararınca kardeşimize saldırıyoruz 18 Mart 2024 | 30 Okunma İznik Tacir çiftçisinin talebi: Rusya kapısı açık olsun 18 Mart 2024 | 151 Okunma 21. yüzyılda ön cephedeki sınıf mücadelesi 17 Mart 2024 | 112 Okunma Rabia Adevviye’den Derviş Ali’ye cehennem ateşini söndürenler 16 Mart 2024 | 622 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar