Vatan Partisi’nin Yeni Dünyası kuruluyor

Rusya + Türkiye + İran Üçlü Zirvesi kurumlaşıyor. Batı Asya’nın üç güçlü ülkesi, yalnız Batı Asya’daki süreçlere yön vermekle kalmıyor, aynı zamanda Avrasya...

Rusya + Türkiye + İran Üçlü Zirvesi kurumlaşıyor.
Batı Asya’nın üç güçlü ülkesi, yalnız Batı Asya’daki süreçlere yön vermekle kalmıyor, aynı zamanda Avrasya Çağına da ağırlığını koyuyor.
Dünya dengelerini değiştiren stratejik ittifaktır bu. Çin, Orta Asya Cumhuriyetleri ve Hindistan, bu ittifakın Asya ayağını oluşturuyor.
Bu koşullarda Trump, ABD’nin Suriye’den çekileceğini ilan etmektedir. ABD’nin Batı Asya haritasındaki iddiaları, yeni kurulan dünyada artık geçerli değildir. 

YENİ DÜNYANIN KURULUŞUNDA TÜRKİYE’NİN ROLÜ

Türkiye, yeni dünyanın kurucuları arasındadır. Bugün Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde savaşan Mehmetçik, yalnız Türkiye’nin güvenliğini sağlamıyor, Avrasya Çağının yolunu açan tarihî bir iş yapıyor. 
Batı Asya’da Türkiye, Suriye, Rusya, İran ve Irak, Yeni Dünyanın kuruluşuna silahla katkıda bulunuyorlar.
Çin ve Hindistan, Yeni Dünyanın ekonomi cephesindeki lokomotifleridir.
Almanya, Fransa ve İngiltere ise, Atlantik sistemine başkaldıran bir çizgiye girerek, Avrasya’nın Avrupa kanadını oluşturuyorlar.

AVRASYA’DA İŞBİRLİĞİ VE İTTİFAK

Yeni Dünya, Vatan Partisi’nin 30 yıldan beri öngördüğü ve emek verdiği dünyadır. Vatan Partisi Millî Hükümet Programı’nın 18. Maddesinde “Avrasya’da İşbirliği ve İttifak” başlığı altında bugün oluşmakta olan dünya amaçlanıyor:
 “Türkiye, dünyada ve bölgemizde güvenlik ve barış için, başta Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Orta Asya Cumhuriyetleri, Hindistan, Pakis...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar