Tillerson mezar başında konuştu

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, dün Ankara’ya geldi. Kendisini karşılama merasimleri başladı. Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye’nin her yerinde “Mehmetçiğin katili ABD Batı...

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, dün Ankara’ya geldi. Kendisini karşılama merasimleri başladı. Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye’nin her yerinde “Mehmetçiğin katili ABD Batı Asya’dan defol” pankartlarıyla Tillerson’a yol gösterdi.

14 YIL ÖNCE 16 ŞUBAT

Tillerson’un Ankara’ya gelişi, Tayyip Erdoğan’ın ünlü BOP Eşbaşkanı açıklamasının 14. Yıldönümüne rastladı. Hatırlanacaktır 15-16 Şubat 2004 gecesi zamanın başbakanı olarak, Fatih Altaylı’nın programında, Kanal D ekranından şöyle konuşmuştu:
“Şu anda Amerika’nın da Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu, yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir merkez, bir yıldız olabilir. Bunu başarmamız lazım.”
Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri, konuşma sabahı 16 Şubat 2004 günlü gazetelerde de yer aldı.

AKP CHP VE MHP’NİN O HARİTAYA TESLİMİYETİ

Yakın tarihe göz atınız, Vatan Partisi dışında herkes “Bu iş bitti” gözüyle bakıyordu. ABD haritayı çizmişti ve Ortadoğu’nun kaderi belli olmuştu!
İktidardaki AKP, ana muhalefetteki CHP, hepsi aynı sistemin içindeydiler ve ABD projelerine karşı konamayacağı gibi bir duruşu paylaşıyorlardı. Onlara göre, “Ermeni soykırımı yalanına” da karşı çıkılamazdı. Tayyip Erdoğan ile birlikte BOP planına teslim olan CHP ve MHP Genel Başkanlarının tutumunu 29 Eylül 2006 günü yaptığımız basın toplantısında şöyle değerlendirmiştik:
“Muhalefette oldukları söylenen diğer partilerin genel başkanlarının tutumları da dikkat çekicidir. Türkiye’yi parçalayan haritaların önünde aylardır adeta dilleri tutulmu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 103 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 59 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 239 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 157 Okunma Kürt halkımızı kazanmada belirleyici olan 07 Nisan 2024 | 430 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar