Afrin Harekâtı ve 28 Şubat Davası

Türkiye-ABD savaşındayız. Washington-Ankara trafiği, bu savaşın içindeki gidiş gelişlerdir. Kimilerinin umurunda değil, hatta yenilginin pususuna yatanlar bile var. Ancak bu savaş, Türkiye’nin geleceğini...

Türkiye-ABD savaşındayız. Washington-Ankara trafiği, bu savaşın içindeki gidiş gelişlerdir.
Kimilerinin umurunda değil, hatta yenilginin pususuna yatanlar bile var. Ancak bu savaş, Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir. Bağımsızlık, bütünlük, yurtta barış, üretim ekonomisi, aydınlanma ve laiklik, komşularla barış, hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük, Kemalist Devrimin tamamlanması, Türkiye’nin dünyadaki yeri, hatta Anıtkabir’in bahçesindeki çiçeklerin geleceği bile bu savaşın sonucuna bağlıdır.

28 ŞUBAT DAVASININ BUGÜNKÜ MEVZİLENMEDEKİ YERİ

28 Şubat süreci, başlangıçta FETÖ-Çiller ittifakını hedef almış, daha sonra Türk Ordusu ile ABD arasında karşılıklı meydan okumalarla devam etmiştir. 2000 yılında 28 Şubat’ın muhasebesini yaparken şu saptamada bulunmuştuk:
“28 Şubat sürecinde, Fetullahçılığın Cumhuriyete karşı tehdit olduğunun saptanması, belirleyici önemdeydi. Çünkü Fetullahçılık, doğrudan doğruya Washington’dan yönetilmektedir ve Amerikan emperyalizminin bölgeye yönelik stratejisinin vazgeçilmez araçlarından biridir. Fetullahçılığı hedef alan kuvvet, sadece Ortaçağla değil, aynı zamanda ABD’yle hesaplaşma, yani Kemalist Devrim rotasına girmiş demektir. 28 Şubat, böyle bir programla yola çıktığı içindir ki, ABD ve işbirlikçileriyle karşı karşıya gelmiştir.” (Doğu Perinçek, 28 Şubat ve Ordu, Birinci basım,  Kaynak Yayınları, İstanbul, Nisan 2000, s.11.)
ABD’nin piyonları olan FETÖ ve PKK terör örgütlerini bastırma mücadelesinin yakın tarihteki kökleri 28 Şubat’ta bulunabilir.
28 Şubat döneminde FETÖ ile el ele tutuşanlar, artık o konumlarını sorgulam...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar