Batı medeniyetini yaşayan gençlerden öğrenelim

Medeniyet tartışmasına Avrupa’da yaşayan bir gencin mektubuyla devam ediyoruz: “İsviçre’de ve Fransa’da yaşıyorum. Gözlemlerimi paylaşma ihtiyacı duyuyorum. Öncelikle Türk halkı ve gençliği...

Medeniyet tartışmasına Avrupa’da yaşayan bir gencin mektubuyla devam ediyoruz: “İsviçre’de ve Fransa’da yaşıyorum. Gözlemlerimi paylaşma ihtiyacı duyuyorum. Öncelikle Türk halkı ve gençliği olarak kendi kültürümüzün ve köklerimizin değerini bilmemize benim de bir katkım olsun istedim.

“İkincisi, bugün Türkiye’deki medeniyet tartışmasına bilgi sunmaktır. Modern Batı kültürü diye parlatılan medeniyetin gerçekleri o ülkelerde yaşayanlarca bilinir, Gelin görün, sizler de anlayacaksınız. Madalyonun bize gösterilen yüzü cilalıdır. Yakından bakınca pas tuttuğunu görüyorsunuz.

YOKSULLAŞMA

“Fransa, Avrupa Birliği’ni son birkaç yıldır saran ekonomik kriz tufanından en çok etkilenen ülkeler arasında gösteriliyor. Enflasyon verileri yüksek olmamasına rağmen Fransa’da ekonomik daralma ve insanların alım gücünün düştüğü görülüyor. Daha önemlisi devlet, yoksul insanlara yönelik yeni gelir kalemleri açıyor kendisine. Geliri az olandan daha çok vergi alıyor; trafikte, park yerlerinde daha çok ceza kesmek için tuzaklar kuruluyor. Kısacası yoksulu ve orta halliyi daha da yoksullaştıran bir ekonomik sistem var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi 29 Mart 2024 | 221 Okunma Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 216 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 463 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 637 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar