1915 olaylarını tartışalım Ermeni Soykırımını değil

11 Eylül 2017 günü bu köşede yayımlanan “Üniversite Kürsüsü ve Mahkeme Kürsüsü” başlıklı yazı üzerine farklı görüşler yayınlandı. O yazıda...

11 Eylül 2017 günü bu köşede yayımlanan “Üniversite Kürsüsü ve Mahkeme Kürsüsü” başlıklı yazı üzerine farklı görüşler yayınlandı.

O yazıda aydınlarımızın soykırım vardır yoktur tartışmasına girerek tuzağa düştüklerini belirtiyorduk.

Kimi değerli aydınlarımız, “Soykırım iddialarına yanıt vermeyelim mi” diye soruyorlar. “Bu iddiaların meclis kararlarına dönüşmesi, akademik kürsülerden seslendirilmesi karşısında susacak mıyız” diye itirazlarını dile getiriyorlar.

YANIT NASIL VERİLDİ

Biz de, “Ermeni soykırımı” yalanına hangi yanıtı vereceğimiz üzerine yazmıştık. Vatan Partisi önderliği, Türkiye’nin vatansever güçlerini biraraya getirerek, o yanıtı 2000’li yıllarda Lozan, Berlin, Paris meydanlarında, yedi iklimde yapılan uluslararası konferanslarda ve çalıştaylarda vb. vermişti. Çeşitli hükümetlerle yaptığımız üst düzey görüşmelerde de AİHM kararlarını masanın üzerine koyduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar