Yüzüncü yılda Türk Edebiyatı Kurultayı

Hürriyet yazarı Doğan Hızlan bu hafta 'Yüzüncü yılda Türk Edebiyatı Kurultayı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı dolayısıyla Elginkan Vakfı tarafından düzenlenen ‘VI. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Kurultayı’ 25 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da başlayacak.

Her alanda olduğu gibi edebiyat alanında da Cumhuriyet, önemli gelişmelerin yaşandığı, yeni akımların ortaya çıktığı, kadın yazarlarımızın arttığı, yayımcılığın hız kazandığı bir dönem olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü kuruluşlarından biri olan ve Türk sanayisine yarım yüzyılı aşkındır hizmet veren Elginkan Topluluğu’nun kurucuları tarafından Türkiye’nin çağdaş bir anlayışla ilerlemesine destek olmak amacıyla 1985 yılında kurulan Elginkan Vakfının amaçları doğrultusunda yıl aşırı ve tek yıllarda düzenlemekte olduğu Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Kurultayı’nın altıncısı bu anlamlı yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılında Türk Edebiyatı başlığıyla gerçekleştiriliyor.

Yurtiçinden ve yurtdışından otuzdört edebiyat araştırmacısının bildirileriyle katılacağı toplantının açış konuşmasını Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen yapacak. Açılış oturumunda yöneticiliğini yürüteceğim söyleşinin konusunu edebiyatımızın Cumhuriyet dönemindeki gelişimi oluşturacak.

Kurultayın açılış bildirilerinde neler var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet’in Kültür Politikası ve Sanat 03 Mayıs 2024 | 65 Okunma Yemek ve Kültür 30 Nisan 2024 | 110 Okunma Kitabın başkenti Eskişehir 28 Nisan 2024 | 44 Okunma Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 36 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar