Yazarlar soruları yanıtladılar

İki ciltten oluşan ‘Yüz Yüze Konuşmalar’ gibi toplu çalışmalar; değişik türlerde yazanları, değişik edebi anlayışlara sahip kişileri bir arada okumamı, edebiyatımızın güncel...

İki ciltten oluşan ‘Yüz Yüze Konuşmalar’ gibi toplu çalışmalar; değişik türlerde yazanları, değişik edebi anlayışlara sahip kişileri bir arada okumamı, edebiyatımızın güncel fotoğrafını çekmemi sağlıyor.

Yazarlarla yapılan konuşmaların edebiyat tarihi için önemini söylemeye gerek yok. Bu konuşmaları içeren çalışmalar, hiç kuşkusuz araştırmacılar için de kaynak özelliği taşır.

İki ciltten oluşun ‘Yüz Yüze Konuşmalar’da karşılıklı sayfalarda; solda cevaplayan, sağda ise soruyu soran yer alıyor.

Toplam 50 yazarla yapılan söyleşileri bu kitapta okuyacaksınız.

Ömer Arısoy kitabı şöyle tanıtıyor: “50 Türk edebiyatı ustasının, 50 uzman edebiyatçılarımıza verdiği mülakatlardan oluşan ‘Yüz Yüze Konuşmalar’ hem edebiyatımızın güncel fotoğrafını çekiyor hem de farklı kuşaklardan değerli edebiyatçı, yazar, şair ve edebiyat eleştirmenlerimizi buluşturuyor.”

2023’e kadar devam

Proje Koordinatörü / Telif Hakları Derneği Başkanı Cafer Vayni, kitabın proje amacını ‘Sunuş’ yazısının son paragrafında belirtiyor: “Telif Hakları Derneği olarak Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar her yıl bu projemizin bir benzerini gerçekleştirmek ve böylece fikri mülkiyet sistemimizi zenginleştirmek ve güçlendirmek; yaşayan değerlerimizin hayatta iken model olmalarını sağlamak yönündeki projelerimize devam etmek arzusundayız. Böylece Cemil Meriç’in ifadesiyle: ’Muhteşem bir mazimizi daha muhteşem bir geleceğe bağlayacak köprü olmak’ yönünde görevimizi yerine getirmiş olacağız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 93 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar