Yaşayanlar Eyüp’ü anlatıyor

BİR semtin tarihini, özelliğini, büyük kentin içindeki yerini öğrenebilmek için orada yaşayan ailelerin, bireylerin öyküsünü dinlemek gerekir.Şener Türkmenoğlu’nun Eyüp-Yaşayanların...

BİR semtin tarihini, özelliğini, büyük kentin içindeki yerini öğrenebilmek için orada yaşayan ailelerin, bireylerin öyküsünü dinlemek gerekir.

Şener Türkmenoğlu’nun Eyüp-Yaşayanların dilinden...* kitabı bu anlayışı yansıtan bir çalışma.

Gerek İstanbul’da gerek Türkiye’nin herhangi bir şehrinde yaşayan biri mutlaka Eyüp’ü görmüştür, hele ramazanda mutlaka ziyaret etmiş, ibadetini yerine getirmiştir.

İstanbul’un bu çok eski semtinde yaşayan, yaşamış olan 640 kişiyle konuşulmuş.

Albüm/kitabın sayfa düzeni şöyle:

Genellikle aile reisinin biyografisi, fotoğrafı, ondan sonra kuşakların anlattıkları yer alıyor. Yazılara eşlik eden zengin bir fotoğraf arşivi de kitabı önemli kılıyor.

Eski bir semtin, başka bir deyişle mahalle dayanışmasının, hoşgörüsünün, dostluğun simgesi bir semt olma özelliği öne çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültür Yolu Festivali’nin önemi ve işlevi 28 Mart 2024 | 56 Okunma Türk bestecileri dinleyin 24 Mart 2024 | 23 Okunma Bugün bir şiir okuyun 22 Mart 2024 | 131 Okunma İlk kitabın heyecanı 19 Mart 2024 | 44 Okunma İki genç sanatçının başarısı 17 Mart 2024 | 31 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar