TÜİK’in verileri üzerine bir eleştiri

OKUL Kütüphanecileri Derneği Başkanı-Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Aydın İleri, TÜİK’in kütüphane raporu üzerine düşüncelerini, yorumlarını...

OKUL Kütüphanecileri Derneği Başkanı-Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Aydın İleri, TÜİK’in kütüphane raporu üzerine düşüncelerini, yorumlarını, saptamalarını e-posta ile gönderdi.

Yazıyla ilgili başka görüşlere de köşede yer verebiliriz.

İleri’nin e-postası şöyle:

“TÜİK ve MEB dört duvar arasında gördüğü kitabımsı kâğıt topluluklarını kütüphane olarak değerlendiriyor ve bunu topluma bilimsel istatistik verisi olarak sunuyor.

Resmi okul, özel okul ve özel kurs kütüphanelerini kapsayan örgün ve yaygın eğitim kütüphanelerinin sayısı 26 bin 415.

Türkiye eğitim kurumlarının yüzde 50’si. Bu kadar çok okulda kütüphane olsa eğitim kalitemiz, PISA sınavlarındaki seviyemiz tavan yapar.

Kütüphane temel unsurları tamamlanmadan kütüphane olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 47 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 93 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar