Tiyatro oyunları ve Adalet Ağaoğlu

Oyun yazarları hakkındaki yazım üzerine birçok hatırlatma e-postası aldım. O bütün adları kapsayan bir liste değildi. Tiyatro oyunları için bir hatırlatmaydı.

Bu açıklama eşliğinde adları okursanız, unutkanlıkları, ihmalleri olağan karşılarsınız. Adalet Ağaoğlu’nun da Toplu Oyunları (1) yayımlandı.

Çeşitli edebiyat türlerinde yapıtlarıyla tanınan Adalet Ağaoğlu, tiyatro oyunlarıyla da bu alanda iyi ürünler vermiş, çoğu da sahnelenmiş, seyircinin büyük ilgisini çekmiştir.

Tiyatro oyunlarının bir özelliği vardır. Onlar edebiyatın diğer türleri gibi, sadece okunmak için alınmazlar, ancak sahnelendiğinde ilgililer ve meraklıları, eleştirmenler tarafından okunur.

Bu gerekçeyle ben Türk tiyatro yazarlarının mutlaka sahnelenmesini savunuyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 37 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 51 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar