Tarifleriyle Türkiye mutfağı

Mutfağımıza yeni lezzetler katan kitaplar benim ilgimi çeker. M. Faruk Bayrak’ın hazırladığı ‘Soframda Anadolu’ genel başlığı altındaki yedi ciltten oluşan kaynak kitap, Türkiye...

Mutfağımıza yeni lezzetler katan kitaplar benim ilgimi çeker. M. Faruk Bayrak’ın hazırladığı ‘Soframda Anadolu’ genel başlığı altındaki yedi ciltten oluşan kaynak kitap, Türkiye coğrafyasındaki bütün yemekleri öğrenmek için mutfağınızda bulundurulması gereken bir çalışma.

Faruk Bayrak’ın “Her şey bir hayalden ibaretti, ta ki...” yazısı, kitabın çıkış noktasını, kendi yaşamından da izlerle veriyor.

Nasıl hazırlandığına dair bilgiyi, Bayrak’ın önsözündeki yazıdan öğreniyoruz:

“Gelelim kitabın serencamına! Bu çalışmada çok büyük bir emek var. Koca bir ekip, tam beş sene boyunca bu kitapların hazırlığı için çalıştı. Önce bütün şehirlerimizin valilikleri, il kültür turizm müdürlükleri ve belediyeleriyle temasa geçildi. Ellerinde yeme içme kültürüyle ilgili ne kadar kaynak varsa bize yollamalarını rica ettik.”

Bütün kurumlar da bilgi göndermişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul Müzik Festivali başlıyor 16 Mayıs 2024 | 34 Okunma Edebiyat tarihini madde madde okumak 14 Mayıs 2024 | 106 Okunma Rossini: Operalarını dinlediniz hayatını okuyun 12 Mayıs 2024 | 45 Okunma Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz? 10 Mayıs 2024 | 174 Okunma Kendi rotasını çizen kadınlar 09 Mayıs 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar