Sahafların yükselişi: Beylikdüzü ve Piyalepaşa fuarları

Hiç kuşkusuz sahaflar sadece yıllar öncesinin değerli malzemesini sunan ve satan kurumlar değil, kuşaklar arası kültür bağını kuran önemli aracılardır.Eskiden dükkânlarına gidildiğinde...

Hiç kuşkusuz sahaflar sadece yıllar öncesinin değerli malzemesini sunan ve satan kurumlar değil, kuşaklar arası kültür bağını kuran önemli aracılardır.

Eskiden dükkânlarına gidildiğinde görebildiğimiz malzemeyi şimdi bütün Türkiye görebiliyor.

Türkiye’de açılan kitap fuarlarına katılıyor, sahaf fuarları açıyorlar.

Fuarların bir özelliği de mezatlardır. Mezatları sahaf Emin Nedret İşli bakın nasıl tanımlıyor:

“Mazisi çok eski olmakla birlikte seksenli yılların başlarında yeniden hareketlenen ve günümüzde Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli’deki kimi kitapçı ve müzayede salonlarında önemli bir kültürel etkinlik olarak süren mezatlar; hem kitabiyât bilgisini artırma, hem uzun zamandır aradığı özel bir kitabı bulma, hem de bu kitap için başka kitapseverlerle tatlı bir rekabetin ve çekişmenin içine girmek anlamına geliyor.”

Beylikdüzü’nde düzenlenen ilk Sahaf Festivali’ne katılan sahaflar, her gün saat 15.00’te yapılan mezatta ilk kez sunulan imzalı kitaplar, haritalar, 100’ün üzerinde belge ve kitap sundular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul Müzik Festivali başlıyor 16 Mayıs 2024 | 34 Okunma Edebiyat tarihini madde madde okumak 14 Mayıs 2024 | 106 Okunma Rossini: Operalarını dinlediniz hayatını okuyun 12 Mayıs 2024 | 45 Okunma Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz? 10 Mayıs 2024 | 174 Okunma Kendi rotasını çizen kadınlar 09 Mayıs 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar