Okurlarım kitaba ve kütüphaneye nasıl bakıyor

Okurlarımın isimleri ve adresleri ben de saklıdır, müsaadelerini almadığımdan kullanmadım:  - “Özellikle şunu dile getireyim. Kütüphaneler artık bir okuma yeri olmaktan çıkmış. Bursa Halk...

Okurlarımın isimleri ve adresleri ben de saklıdır, müsaadelerini almadığımdan kullanmadım:  

- “Özellikle şunu dile getireyim. Kütüphaneler artık bir okuma yeri olmaktan çıkmış. Bursa Halk Kütüphanesi, Ankara Milli Kütüphane gibi kütüphanelerde yer bile bulunamıyor ama kitap okuyan yok. Herkes ders çalışıyor. Araştırma da artık internette yapıldığından kütüphaneler birer ders çalışma odalarına dönmüş durumda. Tabii ki bu da olacak ama kütüphanelerin kalabalıklığıyla kitap okuyanlar arasında bir paralellik yok.”

- “Ben ülkemizin Anadolu şehri Konya’da yaşamaktayım, eğitim hayatım yurtdışında ve başkentimiz Ankara’da geçmiştir. Özel sektörde dış ticaret alanında çalışmaktayım. Yaşım ise neredeyse 30’a gelmek üzere. Teknoloji, telefon, TV konusunda söylediklerinize katılmamak mümkün değil. Ben insanlarımızın kitap okumama alışkanlıklarının olmamasını kendi zaviyemden değerlendirdiğimde tamamen maddi olduğunu düşünmekteyim. Bunun en önemli kanıtı da şahsım ve etrafımdaki kitap okumayı kanıksamış insanlardır.

Bakınız ben aylık çok yüksek maaş alan birisi değilim ve bu sebepten bütçeme uygun olarak aylık 40-60 TL bandında kitap alışverişi yapabiliyorum. Mamafih, son yıllarda artık öğrencilerimiz kütüphaneleri sadece ders çalışmak için kullanıyorlar.

Eşimle beraber aldığımız karar neticesinde evimizde televizyon bulunmamakta, kendimize ait küçük bir kütüphanemiz var ve kitap sayımız bin adedi geçmiş durumda. Konya’da ise belediye fuar düzenliyor ama durum içler acısı.”

- “Yazınızı okudum, canıgönülden size katılıyorum ve yıllardır bu durum içimi kemiriyor. Bir eğitimci, akademisyen ve yazar olarak, sunduğum tüm eğitimlerin ön kısmına, ‘Bilgi güçtür’ ‘Okumak ruhu yüceltir’ ‘Okudukça hayatın iplerini elimize alırız’ başlıkları altında konular koyuyorum (Tamamen sunduğum eğitimden bağımsız, sosyal sorumluluk projesi kapsamında). Ve bunu yapmayı sürdüreceğim. Önümüzdeki aylarda, bu konu hakkında ücretsiz seminerler vermeyi planlıyorum. Şu anda hazırlık aşamasındayım. Farkındalık oluşturduğunuz için tebriklerimi sunarım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul Müzik Festivali başlıyor 16 Mayıs 2024 | 34 Okunma Edebiyat tarihini madde madde okumak 14 Mayıs 2024 | 106 Okunma Rossini: Operalarını dinlediniz hayatını okuyun 12 Mayıs 2024 | 45 Okunma Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz? 10 Mayıs 2024 | 174 Okunma Kendi rotasını çizen kadınlar 09 Mayıs 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar