Nazlı Eray kendini anlatıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan'ın bugünkü (08.12.2022)''Nazlı Eray kendini anlatıyor'' başlıklı yazısı.

Bu yıl TÜYAP Kitap Fuarı’nın ‘Onur Konuğu’ olan Nazlı Eray için, Faruk Şüyün bir kitap hazırladı.

Kitabın adı Necati Tosuner’in “Sen bir uçurum kadar tehlikelisin ve bir uçurum gibi bunun farkında değilsin” cümlesinden esinle konulmuş:

‘Nazlı Eray - Başımda Kum Fırtınası Kalbimde Şelale’

Faruk Şüyün gerçekten çok emek vermiş, bir solukta okudum.

Kitap için Faruk Şüyün ne diyor:

“Saatlerce, günlerce konuştuk. O anlattı, ben dinledim. Bazen sorular sordum, bazen yorum yaptım. Büyülü, renkli, sürprizlerle dolu dünyaların yazarının bana anlatacak o kadar çok şeyi vardı ki bu kitap hiç bitmeyebilirdi.”

Ben yazarın konuşmalarından bazı bölümleri seçtim:

“Hayatı daha düzgün yapabilecekken içimdeki kendi fırtınama göğüs gerdim.”

“O zamanlar Tepebaşı’nda, Şişhane Yokuşu’nda oturuyoruz. Okulla birlikte bende bir dünya patlaması oldu, olağanüstü bir şey. Sabahtan akşama kadar kimi bulsam okulumu anlatıyordum. İnsanları, çocukları, arkadaşlarımı, macuncuları, duvarları...

Çok sonraları yazacağım çocuk kitapları gibiydi... Beni büyülemişlerdi.

“Annem Şermin. İkdam gazetesi başyazarı Tahir Lütfi’nin tek kızı, dedem Bağdat sefiriyken İran Şahı Rıza Pehlevi’nin evlenmek için aracı gönderdiği o su damlası gibi genç kız... Bir çekmece dolusu zümrütle sefarete gelen görücü. Dedem vermiyor annemi İran Şahı’na.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitabın başkenti Eskişehir 28 Nisan 2024 | 33 Okunma Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 34 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 43 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar