Müzisyenler Ayvalık’ta buluşuyor

İyi müzikçi, iyi piyanist Filiz Ali’nin kurduğu AIMA Ayvalık’ı gelen ustalar ve genç müzisyenlerle dünyaya tanıttı. 1998’de Filiz Ali, olanakları düşünmeden hayalini gerçekleştirdi.İyi...

İyi müzikçi, iyi piyanist Filiz Ali’nin kurduğu AIMA Ayvalık’ı gelen ustalar ve genç müzisyenlerle dünyaya tanıttı. 1998’de Filiz Ali, olanakları düşünmeden hayalini gerçekleştirdi.

İyi bir girişimde bulunuyorsanız, hele bu sanat alanında ise destek buluyorsunuz. Çünkü orada yaşayanlar bildiler ki böyle bir müzik hareketini desteklemek, sanatı desteklemek, müzik dünyasına genç yetenekleri kazandırmak.

Ayvalık’a yıllar önce gittim, Filiz Ali’nin bu projeye nasıl kendini adadığına tanık oldum. Zaten bir konuşmasında ne demişti, bir müzisyen 24 saat müzisyendir.

Ayvalık’ta küçük bir ev aldı, ondan sonra Ayvalık’ta yaşayan birçok kişi evlerini, bahçelerini, mekânlarını açtılar.

Metin Avda’nın yönettiği AIMA belgeselini seyrettim. Belgeselin içeriğini şöyle özetleyebiliriz:

Filiz Ali’nin Ayvalık’ta bir “müzik akademisi” kurma hayalini gerçeğe dönüştüren ilk tohumlar 1998’de, Ali’nin sanat ve iş dünyasından dostlarının desteğiyle atıldı. Ayvalıklı müzikseverlerin desteğiyle büyüyen ve bir dernek statüsü kazanan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tam yirmi yıldır her yaz keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, piyano, bazen de gitar, flüt ve klarnet branşlarında uluslararası alanda tanınan usta müzisyenlerle genç müzisyenleri Ayvalık’ta bir araya getiriyor. AIMA’da eğitim alan gençler müzik eğitimlerine yurtdışında devam ediyor, konserler veriyor ve önemli orkestraların parçası oluyor. Bu gençler aynı zamanda Ayvalık AIMA Müzik Festivali’nin lokomotifi olan AIMA Festival Orkestrası’nda da yer alıyor. İlki 2013 yılında düzenlenen Ayvalık AIMA Müzik Festivali Ayvalık’ın, Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin kültür yaşamına önemli katkı sunuyor.

Belgesele emek verenler :

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 93 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar