Müziksiz bir yaz geçirmeyin

ÇOCUKLUĞUMUN ve gençliğimin en sıkıntılı günlerini yaz ayında yaşardım. Çünkü o zamanlar bir müzik festivali yoktu, İstanbul’da ancak Türk müziğinin icra edildiği yerlere...

ÇOCUKLUĞUMUN ve gençliğimin en sıkıntılı günlerini yaz ayında yaşardım. Çünkü o zamanlar bir müzik festivali yoktu, İstanbul’da ancak Türk müziğinin icra edildiği yerlere giderdik.

Tepebaşı, Küçük Çiftlik Parkı, Çifte Saraylar, Caddebostan, Üsküdar’da da günün tanınmış solistlerini dinlerdik.

Oralara da herkesin gittiğini söyleyemem. Bazı kenar semtlerde tuluat kumpanyaları sanatlarını sergilerlerdi. Bir de bahçe sinemaları geleneği yaz eğlencelerinin başlıcasıydı.

İstanbul’un bu çoraklığını düşündüğünüzde Anadolu’da müziğe dair hiçbir şey yapılmadığını söylemeye gerek var mı?

Gazetelerde, e-postamda, dergilerde yaz tatiliyle ilgili birçok bilgiyi okuyorum, seyrediyorum.

Sanırım artık eskisi gibi gerek yerli gerek yabancı turistler sadece deniz ve kumla yetinmiyorlar. Ek etkinlikler istiyorlar. Bazı Asya ülkelerinde, turizm bölgelerinde çağdaş sanat müzeleri açıyorlar, o ülkenin kültürünü tanıtmak için müzikten edebiyata büyük çaba harcıyorlar.

Şimdi İstanbul’da klasik müzik festivali, caz festivali gerçekleştiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 31 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 51 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar