Mahmut Makal’ın ardından

HER zaman okunurluğunu koruyan, gerçekçi edebiyatın temel başvuru kitaplarından bir olan Bizim Köy kitabının yazarı Mahmut Makal (1930-2018) sonsuzluğa uğurlanıyor.Türkiye’nin köy gerçeği üzerine...

HER zaman okunurluğunu koruyan, gerçekçi edebiyatın temel başvuru kitaplarından bir olan Bizim Köy kitabının yazarı Mahmut Makal (1930-2018) sonsuzluğa uğurlanıyor.

Türkiye’nin köy gerçeği üzerine düşünecekseniz, konuşacaksanız, çözüm için çaba harcayacaksanız işe Bizim Köy’ü okuyarak başlamalısınız.

Romantik köy anlayışından gerçekçi köy saptamalarına geçişin başlangıcıdır o kitap.

Mahmut Makal, Bizim Köy’den sonra da kitaplar yazdı, köye ilgisini sürdürdü.

Birçok köy edebiyatı yazarını okurken, onun kitapları belleğimdeki çerçevede canlılığını korur.

Neydi Bizim Köy?

Yaşanmışlıktan, tanıklıktan gelen inandırıcı köy anıları, notları. Yer yer kara mizahın daniskası. Bizim Köy gibi kitapların eskimeyen özelliği, insana dair bilgileri, övgüleri, yergileri, yaşanmışlığı objektifinden vermesidir. Üstelik Mahmut Makal, derin gözlemciliğiyle Anadolu’nun değişmeyen tarihini ve coğrafyasını bu kitapta kotarmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 80 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 46 Okunma İhsan Işık’ın ardından 09 Nisan 2024 | 52 Okunma Bu sefer Evliya Çelebi ve sazlarımız 07 Nisan 2024 | 34 Okunma Yaşar Kemal üzerine 05 Nisan 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar