Kuruyemiş denince...

Kimi kitaplar vardır, daima elinizin altında bulunmalıdır. Çünkü her an ondaki bir sayfaya gitmek gereği duyarsınız. İşte bu kitap da böyle bir çalışma.Raşit Çavaş, ‘Sunuş’ta bizi...

Kimi kitaplar vardır, daima elinizin altında bulunmalıdır. Çünkü her an ondaki bir sayfaya gitmek gereği duyarsınız. İşte bu kitap da böyle bir çalışma.

Raşit Çavaş, ‘Sunuş’ta bizi iştahlandıran bir yazı kaleme almış: “Kuruyemiş hayatımızın hemen her anında önümüze çıkan ürünler. Kimi zaman bir kuruyemiş dükkânının önünde, kimi zaman önemli alışverişlerimizi yaptığımız bir süpermarketin uzayıp giden raflarında. Ama en çok da ‘kuruyemiş’ tanımını hak ettirecek biçimde hemen her gün işyerlerimizde ya da evde durmaksızın severek tükettiğimiz bir çerez.”

İş toplantılarında, dost muhabbetlerinde masada onlar yoksa eksikliğini hissederiz. Çayın yanında da başka içkilerin yanında da mükemmel eşlikçilerdir.  Ansiklopedi, öyle sıkıcı, ağırbaşlı bir üslupla yazılmamış. Tam tersine, herkesin yararlanabileceği ve ‘eğlenerek okuyacağı’ bir içeriğe sahip. Bunun yanında titizliğine diyecek yok.

Hakkında bilgilerin aktarıldığı her madde, geniş açıdan ele alınıyor. Kültür ve edebiyattaki karşılıklarına bile değiniliyor.

Ansiklopediyi açar açmaz ‘Sait Faik Abasıyanık’ ve ‘acıbadem’ maddeleriyle karşılaşmam, benim için masa üstü kitabı olmasını zorunlu kılıyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul Müzik Festivali başlıyor 16 Mayıs 2024 | 34 Okunma Edebiyat tarihini madde madde okumak 14 Mayıs 2024 | 106 Okunma Rossini: Operalarını dinlediniz hayatını okuyun 12 Mayıs 2024 | 45 Okunma Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz? 10 Mayıs 2024 | 174 Okunma Kendi rotasını çizen kadınlar 09 Mayıs 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar