Klasikler furyası

YAYIN dünyasındaki bir hareket, okurun bilgilendirilmesi açısından beni sevindiriyor.Dünya ve Türk klasiklerinin telif hakkı bitenleri birçok yayınevi tarafından yayımlanıyor.Dünya klasikleri de iyi çevirmenler...

YAYIN dünyasındaki bir hareket, okurun bilgilendirilmesi açısından beni sevindiriyor.

Dünya ve Türk klasiklerinin telif hakkı bitenleri birçok yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Dünya klasikleri de iyi çevirmenler tarafından dilimize aktarılıyor. Son zamanlarda çevirmenler de destekleniyor. Birçok çeviri ödülü veriliyor.

Dünya klasiklerinin bazılarının başında yer alan, tanınmış yerli ve yabancı yazarların önsözleri de okurun lezzet alma kat sayısını arttırıyor.

Türk klasikleri de yayınevlerinin dizilerinin başlıca yayınları arasında yer alıyor.

Her zaman bir anımsatmada bulunurum. Bugünün Türk edebiyat yapıtlarını anlamak için edebiyat tarihini bilmek tartışılmaz bir gerçektir.

Birçok Türk klasiğini kitapçı vitrinlerinde görüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 94 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar