Karikatür albümleri

‘KARİKATÜR ustalarının albümleri bulunmuyor’ başlıklı yazım üzerine Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker’den bir mektup aldım. Mektupla birlikte büyük bir paket de ünlü...

‘KARİKATÜR ustalarının albümleri bulunmuyor’ başlıklı yazım üzerine Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker’den bir mektup aldım. Mektupla birlikte büyük bir paket de ünlü ustaların karikatür albümlerini göndermiş.

Önce Peker’in mektubunu size ileteyim:

“Karikatürcüler Derneği 1969 yılında değerli büyüklerimiz Turhan Selçuk, Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören tarafından kurulmuş kamu yararına faaliyet gösteren bir dernektir.

Hürriyet gazetesindeki köşe yazınızı heyecanla okudum.

Size, değerlendirmek dileği ile derneğimizin karikatür ve mizah severlere sunduğu bazı albümleri sevinçle gönderiyoruz.

Karikatürcüler Derneği olarak 1974 yılında gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nı 37 yıldır düzenlemekteyiz.

Bu çalışmalarımızın yanı sıra Ramiz, Cemal Nadir, Turhan Selçuk, Semih Balcıoğlu, Mim Uykusuz, Yalçın Çetin, Ali Ulvi Ersoy gibi ustalarımızın karikatürleri ve özel eşyaları da dernek arşivimizde korunmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 29 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar