‘Kara Hafta’ başlıyor

23-24 Kasım arasında Pera Palas otelinde ‘Kara Hafta’ etkinlikleri gerçekleştirilecek. Bu yıl da ana sponsor DenizBank.Etkinliğin Pera Palas’ta yapılmasının da tarihi bir olaya dayandığını anımsatmak...

23-24 Kasım arasında Pera Palas otelinde ‘Kara Hafta’ etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Bu yıl da ana sponsor DenizBank.

Etkinliğin Pera Palasta yapılmasının da tarihi bir olaya dayandığını anımsatmak isterim. Ünlü polisiye yazarı Agatha Christie burada kalmış, hatta kaybolma efsanesi ile de anılır olmuştu.

‘Kara Hafta’ dört yıldır yapılıyor ve bir polisiye yazarı inceleme, araştırma masasına yatırılıyor. Böylece onun hakkında bilgi veriliyor.

Bu yıl Mike Hammer anılacak. Mickey Spillane’in ünlü kahramanı sinemaya da aktarılmıştı.

Mike Hammer’in bizim edebiyatımız için de önemli bir durumu söz konusu. Onun yazdıkları tükenince Kemal Tahir takma adla o kahramanı romanlarda yaşattı. Onları okuyanların birçoğu bu kitapların gerçekten çok nitelikli birer polisiye eseri olduğunu vurgular.

Kemal Tahir romanlardan dört tanesini çevirmiş, diğerlerini de ‘F.M.’ rumuzuyla yazmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul Müzik Festivali başlıyor 16 Mayıs 2024 | 34 Okunma Edebiyat tarihini madde madde okumak 14 Mayıs 2024 | 106 Okunma Rossini: Operalarını dinlediniz hayatını okuyun 12 Mayıs 2024 | 45 Okunma Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz? 10 Mayıs 2024 | 174 Okunma Kendi rotasını çizen kadınlar 09 Mayıs 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar