İyi bir yazar, iyi yazarları anlatıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan'ın bugünkü (05.11.2022)''İyi bir yazar, iyi yazarları anlatıyor'' başlıklı yazısı.

Tuncay Birkan’ın hazırladığı ‘Zamanın Getirdiği Perspektifler’, Haldun Taner’in dünya edebiyatının seçkin yazarları ve yapıtları hakkında gazetelerle dergilerde çıkmış yazılarından oluşuyor.

Yalnız Türk edebiyatının değil, Türk tiyatrosunun da, gazete yazıları-
nın da büyük ustası Haldun Taner’in gerçekten önemli, rehber niteliğindeki bir kitabından söz edeceğim: ‘Zamanın Getirdiği Perspektifler - Dünya Edebiyatı ve Edebiyatçıları’. Hazırlayan: Tuncay Birkan.

Okuduğum kitaplar için güvendiğim yazarlar ne düşünüyorlardı? O kitapları niye seçtiler?

Bu kitabı okurken belki sizin de okuduğunuz, beğendiğiniz bir yazar için bir iyi yazar ne yazmış, onu göreceksiniz. Okumadığınız bir kitapsa onun yargısına bakıp okuyacaksınız.

Haldun Taner’in kitabında kimler var?

* Shakespeare ve Hamlet

* Çehov’un Oyun Yazarlığı

* Victor Hugo ve Bizimkiler

* Albert Camus

* Malraux ya da İnsanlığın Yazgısı

* Kafka ve Evrensel Gerçek

* Böll’ün Nobeli

* Henry Miller 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 34 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 41 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 54 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar