‘İstanbul Photo Awards’ sergisi İzmir’de açılıyor

Bugün saat 19.00’da açılacak sergi 7 Ekim akşamına kadar gezilebilecek.Sergi kataloğunun başında Şenol Kazancı’nın bir yazısı yer alıyor.Mart ayında Kapadokya’da buluşan dünyaca ünlü...

Bugün saat 19.00’da açılacak sergi 7 Ekim akşamına kadar gezilebilecek.

Sergi kataloğunun başında Şenol Kazancı’nın bir yazısı yer alıyor.

Mart ayında Kapadokya’da buluşan dünyaca ünlü fotoğraf editörleri ve foto muhabirlerinden oluşan jüri 2016’ya damga vuran kareleri belirledi. Suriye’den ABD’ye, Musul’dan Etiyopya’ya, Çin’den Filipinler’e ve Türkiye’ye kadar birçok çarpıcı hikâyeyi barındıran fotoğraflar 2016’nın görsel bir özetini sunuyor.

Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da jüri üyeleri arasında dünyada alanlarında ün kazanmış isimler yer alıyor. Paris Match dergisinin Dijital Yayın Yönetmeni Marion Mertens, Noor Ajansı’nın ünlü fotoğrafçısı Yuri Kozyrev, Getty Images’in spor alanında usta foto muhabiri Cameron Spencer yarışmanın 2017 jürisindeki isimlerden birkaçı.

Jüri başkanlığını Marion Mertens yüklendi.

Yarışmada bu yıl kategori sayısı 8’e çıkarıldı. Ayrıca kategorilerden bağımsız olarak bu yıl ilk kez 28 yaş altındaki bir fotoğrafçıya 3 bin dolarlık “Genç Foto Muhabiri” ödülü verilmiş. Ödül ile genç foto muhabirlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul Müzik Festivali başlıyor 16 Mayıs 2024 | 34 Okunma Edebiyat tarihini madde madde okumak 14 Mayıs 2024 | 106 Okunma Rossini: Operalarını dinlediniz hayatını okuyun 12 Mayıs 2024 | 45 Okunma Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz? 10 Mayıs 2024 | 174 Okunma Kendi rotasını çizen kadınlar 09 Mayıs 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar