İstanbul Müzik Festivali'ni bekliyorum

İSTANBUL’A kış mevsiminde çeşitli türde müzik yapan ünlü solistler, topluluklar geliyor ama klasik müzik konusunda bu zenginliği yaşayamıyoruz. 46. İstanbul Müzik Festivali bu yıl 23 Mayıs ile 12 Haziran...

İSTANBUL’A kış mevsiminde çeşitli türde müzik yapan ünlü solistler, topluluklar geliyor ama klasik müzik konusunda bu zenginliği yaşayamıyoruz.

46. İstanbul Müzik Festivali bu yıl 23 Mayıs ile 12 Haziran arasında gerçekleştirilecek.

Başlangıcından bugüne izlediğim festivalin önemini 46 yıl öncesini yaşayanlar bilir. Issız yazların can sıkıcılığını anımsamak bile istemiyorum.

Elbet festivali bugüne getirenleri, aramızdan ayrılanları anmak istiyorum.

Nejat F. Eczacıbaşı, Şakir Eczacıbaşı ve bugün ailenin görevi sürdüren bireyi olarak Bülent Eczacıbaşı. Festivalin yöneticiliğini yapmış olan Aydın Gün’ü de unutmayalım. Ki adına bir yarışma düzenleniyor.

Festivallerin programlarını incelerken iki ölçütüm vardır.

Biri dinlediklerim, diğeri de her ay okuduğumu klasik müzik dergilerindeki adlar, topluluklar.

Her yıl festival bir tema belirliyor ve bu yılın teması ‘aile bağları’.

Bir rastlantıyla aylar önce ben de müzisyen aileleri yazmıştım.

İstanbul’un çeşitli mekânlarından ezgiler duyacağız?

Nereleri mi: Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Aya İrini Müzesi, Babylon, Boğaziçi Üniversitesi, İş Sanat Konser Salonu, Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi, Süreyya Operası, Sirkeci Garı Peronu, St. Antuan Alt Kilisesi, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Galata, Karaköy.


PROGRAMDAN benim seçtiklerime gelirsek...

Sacha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Van Cliburn Piyano Yarışması birincisi Yakwon Sunwood’a eşlik edecek. Önemli bir yarışmayı kazanan solist.

Filarmonica Della Scala’yı Daniel Harding yönetecek. Beğendiğim bir şef. Bir Mozart operası kaydı mükemmeldi. Eşlik edeceği solist piyanist Daniil Trifanov, bu yıl içinde bütün müzik dergilerinin kapağında gördüğüm, övülen bir ad.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 94 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar