‘İlk’leri merak ederim

Bugün neredeyse hepimizin kullandığı şeyler... Peki ilk kim keşfetmiş? Kıtaları, adaları, yeni dünyaları kim bulmuş? Günlük yaşamdan teknolojinin bütün aşamalarına kadar hayatımızı...

Bugün neredeyse hepimizin kullandığı şeyler... Peki ilk kim keşfetmiş? Kıtaları, adaları, yeni dünyaları kim bulmuş? Günlük yaşamdan teknolojinin bütün aşamalarına kadar hayatımızı değiştiren ‘ilk’lerin altına kimler imza atmış? Bunları öğrenmeden keşfin, icadın gelişimini öğrenemeyiz.

Bilirsiniz, yaşadığım şehirle çok ilgiliyimdir. Doğma büyüme oralıysanız şehrinize duyduğunuz bu merak biraz tutkuya, biraz saplantıya döner.

Süleyman Faruk Göncüoğlu’nun ‘İstanbul’un İlkleri’ kitabını görür görmez okumaya başladım. Bugüne kadar o kadar çok İstanbul kitabı okumama rağmen bu kez başka bir heyecanla çevirdim sayfaları.

BİZANS’IN İLK TÜRK DAMADI

Bu tür kitapların işlevi, bilgileri toplu halde sunmasında. Bölük pörçük bazı bilgileri biliyordum ama bir arada okumak daha hoşuma gitti.

 Dünyanın en güzel yeri neresidir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul Müzik Festivali başlıyor 16 Mayıs 2024 | 34 Okunma Edebiyat tarihini madde madde okumak 14 Mayıs 2024 | 106 Okunma Rossini: Operalarını dinlediniz hayatını okuyun 12 Mayıs 2024 | 45 Okunma Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz? 10 Mayıs 2024 | 174 Okunma Kendi rotasını çizen kadınlar 09 Mayıs 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar