İç dünyaların ressamı Zeid

Adile Laidi – Hannieh’in yazdığı, ‘Fahrelnissa Zeid-İç Dünyaların Ressamı’, Zeid’in sanatının yanı sıra yaşamını dünyanın önemli şehirlerinde sürdürmüş...

Adile Laidi – Hannieh’in yazdığı, ‘Fahrelnissa Zeid-İç Dünyaların Ressamı’, Zeid’in sanatının yanı sıra yaşamını dünyanın önemli şehirlerinde sürdürmüş bir Cumhuriyet sanatçısının dalgalı yaşamını da dile getiriyor. İyi bir ressamın yaşamı, eserlerini oluşturma çizelgesi, kitabı önemli kılıyor.


‘Fahrelnissa Zeid – İç Dünyaların Ressamı’ Adile Laidi–Hannieh Çev.: Esin Berktaş, Çiçek Öztek Res Yayınları

Resim sergilerinde eserleri sergilenen ressamların hayatına, sanatına dair kitapların yayımlanması, sergiden sonra da sanatçının kalıcı kılınmasını sağlıyor.

Fahrelnissa Zeid’in Dirimart’taki sergisini gezdim. Hiç kuşkusuz daha önce de ressamın tablolarını çeşitli sergilerde gördük, bunların başında İstanbul Modern geliyor.

Bir kez daha bu resimleri görmek, Türk resminin önemli bir sanatçısını daha yakından tanımamazı sağlıyor.

Bu sergi sırasında önemli bir kitap da yayımlandı.

Adile Laidi – Hannieh’in yazdığı, Esin Berktaş ve Çiçek Öztek’in dilimize çevirdiği ‘Fahrelnissa Zeid – İç Dünyaların Ressamı’.

Sanatının yanı sıra bir Cumhuriyet sanatçısının dalgalı yaşamını da dile getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 32 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 41 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar