Hediye sektörü sanat dünyasını keşfediyor

BİR sergiye gittiğimde oradan bir anı objesi, bir konsere gittiğimde o orkestranın ya da solistin bir CD’sini mutlaka alırım.Hediye sektörü, sanata, edebiyata da artık yaklaştı.Kütüphanemde raf desteğini, kitap...

BİR sergiye gittiğimde oradan bir anı objesi, bir konsere gittiğimde o orkestranın ya da solistin bir CD’sini mutlaka alırım.

Hediye sektörü, sanata, edebiyata da artık yaklaştı.

Kütüphanemde raf desteğini, kitap ayraçlarını çok severim ve kullanırım da. Raf destekleri sizin sevdiğiniz bir kitabı, bir olayı, bir anıyı canlı tutar.

Kitap ayraçlarının da ayrı bir güzelliği vardır. Gerçi şimdi eskisi gibi değil, her kitabın ayracı içinde var ama farklı objelerden yapılan ayraçların kullanılması da ayrı bir zevk. Sözgelimi çok sevdiğim baykuş ve papağanlı ayraçlarım var. Kaldığım yeri onların bana hatırlatması hoşuma gidiyor.

Bizde edebiyatçılarımız, sanatçılarımız adına yapılmış anı koleksiyonu, hediyelik obje ve eşya ne yazık ki yok.

Yabancı ülkelerin kırtasiye firmalarına baktığınızda pek çok yazar ve sanatçı adına yapılmış anı eşyasına rastlayabilirsiniz.

Mozart’tan başlayıp Ernest Hemingway’e, Agatha Christie’ye kadar bir isim için yapılmış kaleme rastlayabilirsiniz. Mozart’ın kalem kutusunda bir Mozart CD’si armağan etmişlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 29 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar