Genç kuşaktan iki sergi

PERA MÜZESİ’nde Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüksek lisans ve doktora programlarında eğitimlerine devam eden öğrencilerin ‘Sarsılan İmge’ sergisi, gençlerin yaratıcı, özgün...

PERA MÜZESİ’nde Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüksek lisans ve doktora programlarında eğitimlerine devam eden öğrencilerin ‘Sarsılan İmge’ sergisi, gençlerin yaratıcı, özgün ve kendi deneyimlerine dayalı sanatsal süreçlerinin bir göstergesi olarak sunuluyor.

Serginin kataloğunda Rektör A. Halûk Özen’in, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mümtaz Demirkalp’in, küratör Dilek Karaaziz Şener’in yazılarını okuyabilirsiniz.

Küratör, serginin özelliğini şöyle açıklıyor:

“Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni kuşağını bir araya getiren Sarsılan İmge sergisi, ne geçmişinden tamamen kopan ne de bugünden uzaklaşan bir seçki sunuyor.

Başkent Ankara’nın sanat öğrencileri, özgür tutumlarının verdiği güçle, yaşadıkları zamana karşı olan duyarlılıklarını sanatsal biçem ve dil ile ortaya koyuyor.”

Ustaların sergilerini gezenler, onların kataloglarını edinenler elbet Türk ve dünya resim tarihi üzerine bilgi edinirler.

Genç kuşağın eserleri ise bildiğimizin, gördüğümüzün ötesindeki bir yaratma girişimini gösteriyor. Bu sergilerin en önemli özelliği, bizi yeni bilgilere, yeni görsel tatlara doğru bir yolculuğa zorlamasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 47 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 93 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar